
Mai mult decat o bijuterie, inelul de logodna este considerat un simbol al iubirii. Reprezinta legamantul sufletesc dintre doua persoane care se afla pe culmile fericirii. Sentimentele reciproce ale fiecarui cuplu amoros, sentimente care se nasc cu adevarat din interior, au trebuit sa se materializeze si sa apara in lumea fizica sub forma unei verighete pretioase.
Inca din antichitate se cunoastea faptul ca inelul de logodna se pune pe degetul al patrulea de la mana stanga, deoarece se credea ca oferea o legatura palpabila si directa cu locul de unde iau nastere sentimentele de iubire si dragoste, inima. Odata cu dobandirea inelului, incepe si drumul initiatic pe care trebuie sa-l parcurgi, cu stoicism si mandrie, dar pe care trebuie sa-l infrunti si mai apoi sa-l imbratisezi, un pas imperios catre maturitate.
Verighetele au folosite, inca din cele mai vechi timpuri, ca simbol al unei uniuni, datorita formei rotunde: un cerc perfect, neintrerupt, fara inceput si fara sfarsit, un simbol al iubirii eterne, o dragoste infinta. Nu se stie cine a dat startul traditiei, dar sunt banuiti grecii, romanii si egiptenii. La inceput, inelele de logodna erau facute din elemente vegetale si din piele, simbolizand nu numai uniunea cuplului, ci si legaura lor cu natura. Acum cateva secole oamenii au inceput sa cocheteze cu diverse materiale pretioase pentru creearea acestor verighete, dovada ca flacaii aveau putere materiala pentru intemeirea a tot ce inseamna viata si bunastare intr-o familie.
Cu timpul, verighetele au devenit din ce in ce mai sofisticate, incrustate cu cele mai sclipitoare si nemaivazute nestemate, fiecare fiind mai exotica, mai rara sau mai colorata decat cealalata. Fara doar si poate, verigheta nu este doar o simpla bijuterie.