Geanta Iutta figureaza intr-un film romanesc de Mick Davis, regizorul celebrului ”Modigliani”

Geanta Dor de Moldova, parte din ultima colectie Iutta, marcheaza o aparitie de succes in productia romaneasca independenta The Silver Spoon, regizata de celebrul Mick Davis. Brandul cu motive de inspiratie traditionala este purtat de catre actrita principala a scurt metrajului, Ana Adelaida Perjoiu, pentru a intregi scenariul care are dorul in prim-plan.

Filmul, realizat de Mick Davis, regizorul „Modigliani”, este o fictiune care prezinta povestea unei tinere in drumul catre regasirea de sine. Dorul de bunicul sau, de care era foarte atasata, ii ingreuneaza traseul de autocunoastere, insa calauzirea spirituala a unui inger reuseste sa vindece aceasta rana profunda si ii ofera indrumare.

Mick Davis povesteste: Geanta Dor de Moldova s-a potrivit de minune personajului si emotiei pe care am vrut s-o transmita, pentru ca povestea nu e doar despre pierderea cuiva drag, ci si despre a ne cunoaste radacinile si cine suntem cu adevarat, fapt la care si Iutta face o puternica trimitere. Filmul a fost inspirat dintr-o piesa de teatru vazuta in Bucuresti, un oras calduros si prietenos care mi-a amintit de Glasgow, orasul meu natal. Am dorit sa redau cu fidelitate ceea ce am putut surprinde aici, asa ca productia a fost realizata integral in limba romana, care are o muzicalitate si o bogatie aparte.”

Citeste si:  Shopping de vedeta: excese pe toata linia

Conform spuselor lui Mick, colaborarea cu profesionisti din industria romaneasca de film este mereu o experienta placuta, pe care spera sa o repete cat de curand. Regizorul revine mereu cu dor de aceasta tara, care a devenit un loc de inspiratie pentru el si pasiunea sa, cinematografia.

Nicoleta Chirica, fondator si designer Iutta, ofera mai multe detalii despre colaborare: „Povestea filmului aduce in prim-plan dorul, care este si emotia centrala a colectiei Dor de romanesc, ce a luat nastere prin stilizarea motivelor populare in forme de expresie contemporana. Prin tot ceea ce reprezinta, geanta Iutta a devenit personaj de sine statator in filmul „The Silver Spoon”, iar la astfel de initiative care pun in valoare specificul nostru cultural noi ne vom asocia mereu cu mare mandrie.”

Citeste si:  Sfaturi pentru alegerea unei rochii de mireasa

Distributia scurt-metrajului cuprinde nume precum Sandu Mihai Gruia, actorul roman preferat a lui Mick Davis, care a jucat alaturi de Andy Garcia in „Modigliani” si Ana Adelaida Perjoiu, actrita care si-a facut debutul in filmul „Ceva Bun de la Viata” (regia Dan Pita) avand rolul Ginei, in urma caruia a castigat Premiul pentru cea mai buna Actrita la Festivalul National al Filmului Romanesc, editia 2012.

Citeste si:  Cine sa fiu azi??

Productia realizata anul acesta va fi inscrisa la numeroase festivaluri de profil nationale precum NexT si DaKINO, dar si internationale: Sundance Independence Festival SUA, Festivalul de Film de la Berlin, Festivalul International de Film de la Cannes, etc.

Trailerul filmului The Silver Spoon a fost lansat recent si poate fi vizionat aici: http://vimeo.com/101295884 (all rights PINK STRIPE Group 2014).

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.