fbpx

Gala AVANPREMIERE 15 Editie Aniversara – Colectii 2015/2016

Ieri a avut loc cea de a 15-a editie aniversara a Galei AVANPREMIERE – cel mai important eveniment de fashion multibrand din Romania. Evenimentul a avut loc in prezenta catorva sute de persoane, ce au transformat marele Studio „Tancred Banateanu”, din cadrul Muzeului National al Taranului Roman in cea mai inspirata sala de show-uri de fashion din Bucuresti. Pentru o seara, sala a devenit templul frumosului si al modei romanesti de valoare.

Seara a fost deschisa cu inedita Expozitie de Advertising alternativ de moda: „New Vision, New Direction” 2016, a brandului OTTER. Fotografiile au fost semnate de Cristian Floriganta, in directia artistica a lui Alin Galatescu. Vernisajul a fost insotit de un bar de sampanie al renumitei marci GOSSET si de un candy-bar fashion realizat de Morpho Fabulouse Desserts & Macarons.

Noua editie a Galei AVANPREMIERE – un eveniment marca Alin Galatescu – a prilejuit o noua selectie speciala de branduri si designeri noi, alaturi de case deja consacrate din moda romaneasca. Dintre numele noi au putut fi remarcate: Studio Cabal – colectia Kabuyutan, accesorii: Vika Tonu, incaltaminte: Musette; Sergiu Bechian (cel mai nou produs al scolii de moda din Timisoara) – colectia Mecca, incaltaminte: Essenza by Catalin si Marie Ollie cu colectia toamna-iarna 2015/2016. Toate aceste branduri au debutat in aceasta a 15-a editie a Galei – ca multe alte branduri, deja devenite de renume, la editiile precedente – cele mai recente fiind: Ioana Ciolacu, Alina Mora, Alex Tunsu si Alex Nimurad.

Citeste si:  Dolce&Gabbana primavara-vara 2010

Prezentarea a inceput cu cea mai recenta colectie semnata Bianca PoppTemple Invisible, prezentata in premiera la Paris Fashion Week, in luna martie si reinterpretata special pentru Gala AVANPREMIERE 15. Incaltaminte: Musette.

Brandul R’Ias Couture – unul dintre debuturile Galei precedente – a confirmat selectia prin colectia: „Bellamie”. Aici au mai putut fi remarcate colectia de palarii semnata Madalina Vlad si cea de genti avand un debut in lumea accesoriilor de moda: Laura Olaru. Incaltaminte: Il Passo.

Mirela Fraser – un clasic al Galelor AVANPREMIERE – a surprins placut si atipic asistenta prezentand colectia: Monochrome, cu accesorii V for Vintage si masti din propriul atelier de creatie.

Ludmila Corlateanu – un designer ce a debutat tot in cadrul Galei, acum cateva editii, imediat dupa finalizarea studiilor la renumitul institut Marangoni, Milano – a revenit cu o colectie: Urban Fairy, cvasi-monocroma, un studiu de alb, experimentand inedit eleganta anilor ’50 pe neopren. Incaltaminte: OTTER.

Citeste si:  Cat de fashion esti in vara asta?

foto

foto

foto

foto

Pentru mai multe fotografii cu colectia Ludmilei Corlateanu, click aici!

Simona Semen – unul dintre numele consacrate ale Galei, o prezenta constanta in cadrul show-urilor, de cativa ani, unul dintre designerii romani remarcati international pentru campaniile sale inedite de imagine prezentandu-si viziunea pentru anii 2015 si 2016, optand pentru o hiper-eleganta pariziana, de un couture autentic. Incaltaminte: OTTER.

foto

foto

foto

Pentru mai multe fotografii cu colectia Simonei Semen, click aici!

Gala AVANPREMIERE 15 a luat sfarsit prin prezentarea colectiei experiment a ineditei divizii de creative-couture a casei Musette. Remarcata inca de acum cativa ani in cadrul primei editii a Cluj Fashion Week, aceasta divizie speciala a reinterpretat colectia de incaltaminte lansata la Paris in martie, extinzand-o in vestimentar, o viziune a iei romanesti, perfect adaptata gazdei acestei editii a Galei: Muzeul National al Taranului Roman.

foto

foto

foto

foto

Pentru mai multe fotografii cu colectia Musette, click aici!

“Bucurestiul are un mediu cultural si academic remarcabil, care inlesneste inradacinarea pe lunga durata a unui eveniment de anvergura si complexitate, precum AVANPREMIERE. Vorbim despre o Gala nationala cu preocupari europene, prin marime, participanti, aria de abordare a temelor si ideilor creative de maxima modernitate si actualitate.
Parteneriatul cu MNTR apropie moda de lumea muzeisticii, reflectarea unei perioade de ancestralitate a acesteia, ca esenta a momentului trait plenar. Moda este maine, dar este si radacina, este universal, este esenta timpului proiectata in viitor. Nu exista un loc mai potrivit pentru aceste apropieri decat remarcabilul MNTR – considerat cel mai valoros muzeu din Romania in anul 2014.
In plus, AVANPREMIERE este o demonstratie a felului in care moda romaneasca se exprima plenar pentru sezonul viitor, si sunt mandru ca avem, dupa, iata, deja 15 editii, o Gala puternica, cu traditie si cu un cuvant important de spus in peisajul modei romanesti. Multe nume importante au fost lansate aici, ori sau impus in aceste editii, ce au creat deja o traditie unica, in moda autohtona. Eu cred in moda romaneasca si in tot ce are ea de oferit noua, dar si sistemului international de profil. In 2015 ne-am intalnit la o editie aniversara, care continua sa ne indrepte spre viitor”
, explica Alin Galatescu, organizatorul si directorul Galei AVANPREMIERE.

Citeste si:  Denim pe denim - trend primavara-vara 2010
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.