Dita von Teese – regina absoluta a cabaretului modern

Exista femei al caror stil pur si simplu nu poate fi ignorat. Una din aceste femei este Dita von Teese, proclamata ” regina stilului cabaret ” de catre intreaga lume. Ea a devenit cunoscuta mult inainte de a fi doamna Marilyn Manson, ca showgirl, dar una de mare clasa si eleganta, care a readus stilul romantic vechi si glamul gotic in dansul erotic.
Senzualitatea ei debordanta aminteste de modelele pin-up ale anilor ’40 si ’50, de frumusetea scenei de cabaret europene, iar acest lucru i-a adus o faima binemeritata. Oricat de importanta ar fi devenit intre timp renasterea dansului de cabaret, acesta a adus putine adevarate talente in lumina reflectoarelor, iar Dita von Teese este unul dintre acele mari talente.
Dansatoarea este de origine americana, informatie care uimeste uneori; chiar filosoful francez Bernard Henri-Levy spunea despre Dita : „Ma bucur ca nu toti americanii sunt atat de vulgari pe cum credeam”. Ea a fost crescuta intr-un orasel din statul american Michigan intr-un mediu care i-a insuflat fascinatia pentru stilul retro clasic al anilor de aur ai Hollywood-ului. Aceasta fascinatie s-a tradus la 15 ani in pasiunea pentru lenjerie de lux, si in special pentru corset.
Dita von Teese a fost mereu pasionata de imaginea glamour a celebrei Bettie Page, o adevarata legenda in lumea fotografiei pin-up, si a reusit in timp sa aduca din nou in centrul atentiei sexualitatea frumosului si frumosul sexualitatii. Impactul pe care l-a avut asupra culturii pop fotografia pin-up este unul imosibil de negat, aceasta fiind produsa in masa din 1940, desi recunoscuta ca practica inca din 1890. Prezentarea modelelor, actrite sau dansatoare in ipostaze si tinute extrem de senzuale are succes inca de atunci si va avea in continuare gratie unui anumit tip de femeie. Femei ca Dita Von Teese, care a reinviat un cult al personalitatii crucial pentru scena burlesca a secolului trecut, si aparent inca dorit de ochiul publicului si in acest secol.
Tocmai cand lumea uitase farmecul periodei de glorie a cabaretului, atunci apare Dita Von Teese, cu trasaturi nu doar potrivite, ci mai mult decat perfecte pentru a personifica stilul burlesc: piele de alabastru, un par negru ireprosabil aranjat, ochi verzi si buze mereu rosii. Dragostea ei pentru moda anilor ’40 si atentia pentru detaliu dusa pana la obsesie i-au adus admiratori celebri ca Marc Jacobs, Elton John, Christian Louboutin. A dansat la petreceri private ale unor alte celebritati cum ar fi sotii Beckham sau Ozzy si Sharon Osbourne, asigurandu-si un statut de diva glam ce nu va pieri atat de usor.
Despre Dita von Teese revista Playboy are numai cuvinte de lauda „Intr-o lume a amatorilor, Dita Von Teese cultiva cel mai inalt nivel de alura erotica.”, si nu este singura. De la Vogue si Elle pana la Vanity Fair, toata lumea o adora. Este si va fi in continuare considerata „primul superstar erotic de mare clasa „. Stilul Ditei include pe langa eternul corset si pantofii Christian Louboutin, palariile creatie Stephen Jones, dar cel mai mult conteaza acea individualitate si incredere in sine care o fac sa fie o inspiratie pentru oricine.

Citeste si:  Rochia camasa - ghid de buna purtare

Un comentariu
  1. Dita von Teese este genul vampa al anilor \’40. Aveau mult mai mult stil pe atunci se pare si cine a reusit sa-l preia este cu 5 stele peste cele care au un stil \”vampa\” modern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.