Cum sa-ti protejezi haina de blana?

Se apropie sezonul rece si ce dovada mai mare de eleganta si de stil putem da, decat aceea de a ne achizitiona o haina de blana autentica sau macar o vesta sau o capa din blana? Una dintre piesele vestimentare care nu lipsea din garderoba aristocratiei si care era parte din definitia notiunii de lux, o blana trebuie insa intretinuta cu grija.

Una dintre principalele reguli de mentinere a accesoriilor din blana este aerisirea periodica in diminetile cu ceata. Ceata sau chiar ninsoarea rara ajuta haina din blana sa respire. Se porneste adesea de la ideea gresita ca umiditatea o distruge. Din contra, blana se rehidrateaza si „respira” atunci cand ii oferim o umezeala moderata.

Citeste si:  Greseli vestimentare

De asemenea, haina de blana nu trebuie acoperita in dressing de cunoscutii saci textili, cu atat mai putin – cu cei din plastic. Este absolut necesar ca spatiul sa fie generos, iar haina de blana sa nu se atinga de alte haine sau de peretii dulapului. Este recomandat sa existe in jurul ei circa 20 de cm.
Nu o expune la soare sau in apropirea unor surse artificiale de caldura. Cu cat va fi mai intunecat si mai racaros locul in care o pastrezi, cu atat va fi mai bine pentru ea. Un alt inamic al hainei de blana este molia. Pentru a o proteja de acesti fluturi de casa, ar trebui sa ai mereu la indemana unul dintre multele sprayuri uscate speciale, pe care le gasesti in comert.

Citeste si:  La Baneasa Shopping City: Extra reduceri de sezon

Nu in ultimul rand, ar trebui sa stii ca pentru curatarea hainei de blana este nevoie sa apelezi la un specialist dintr-o curatatorie de tip ecologic si sa nu experimentezi singura, acasa, oricate sfaturi ai gasi pe net despre acest proces.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.