Colectia toamna-iarna 2010/2011 Mihaela Glavan

Inspirata de viata si credintele locuitorilor tinuturilor inghetate ale Nordului, colectia toamna-iarna 2010/2011 a Mihaelei Glavan graviteaza in jurul simbolurilor nordice si are ca punct de plecare Steaua octogonala – simbolul Stelei Nordului, dar si al busolei.

Pentru sezonul urmator de toamna-iarna 2010-2011, designerul ne pregateste o colectie ce ne trimite in cu totul alta zona, inspirata din taramurile scandinave, mai exact cultura vikinga. Incaltamintea prezinta de aceasta data un bot ceva mai inalt, aplicatii de snururi si capse, dar si o cromatica mai intunecata, in care albastrul electric si movul contrasteaza cu brun roscat si negru.

Click aici pentru galeria foto.

„Am gasit in vikingii secolelor VIII – XII inspiratia care se potriveste unei colectii de iarna”, spune Mihaela Glavan.

Citeste si:  Imbraca-te dupa forma corpului (video)

Motivele decorative folosite de vikingi si regasite pe navele lor, pe unelte, decoratiuni in piatra, obiecte de cult, armuri, toate se regasesc in detaliile pantofilor si cizmelor Mihaela Glavan. La colectia de toamna-iarna 2010/2011 Mihaela Glavan a colaborat cu PROCHAINE, designer de bijuterii, pentru impletiturile metalice inspirate de armurile vikingilor. Impletiturile au fost realizate manual, special pentru aceasta colectie.

Click aici pentru galeria foto.

Ceea ce caracterizeaza creatiile semnate de Mihaela Glavan sunt suprapunerile de piele si alte materiale, combinatii de textil si piele, „gulerul” pentru o pereche de pantofi sau botine, precum si barete foarte late, exagerarile in volum, pielea deloc lacuita, velurul, dar si paleta cromatica sobra, revitalizata cu accente de galben, mov intens sau verde, auriu, argintiu, roz bonbon sau orice alta nuanta electrizanta.

Citeste si:  Colectia Elie Saab pentru toamna-iarna 2010-2011

Creatiile din noua colectie pot si admirate si achizitionate direct din magazinul Sepala & RSM, situat pe strada Intrarea Tudor Stefan, nr. 24.

Click aici pentru galeria foto.

Despre Mihaela Glavan

Designerul a inceput cariera sa in design de accesorii in 2003 , dupa cum spune „nu de la zero, ci de la minus”. Ea a pornit la drum cu dorinta de a avea pantofi pe gustul ei, frumosi cromatic si cu un calapod bun si design deosebit. Afacerea inceputa cu o investitie minima a luat avant si directie abia dupa un „stagiu” ca asistent la o creatoare de moda. In acea perioada, Mihaela Glavan crea pantofi special pentru mirese, delicati, feminini, personalizati.

Citeste si:  6 mituri in moda

Primele comenzi si contracte cu adevarat importante in stabilirea unui nume ca designer le-a primit din partea unor designeri vestimentari autohtoni, designeri care aveau nevoie de o gama de incaltaminte pe tema colectiilor lor. Printre cei cu care Mihaela a lucrat si inca lucreaza amintim: Maria Lucia Hohan, Wilhelmina Arz, Ana Maria Lungu, Irina Marinescu si Stephan Pelger. Cu Irina Marinescu a pus bazele unei prietenii frumoase, dar si a unui parteneriat de „afaceri” foarte avantajos pentru ambele creatoare.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.