Colectia Irina Marinescu toamna/iarna 2010/2011

Irina marinescu + t w e n t y (2) t o o este alaturarea de forte intre un designer confirmat, care isi reafirma in fiecare sezon, cu talent si consecventa, universul creativ si un nume nou in design. Impreuna si-au imaginat femeia asa cum apare azi. O razboinica urbana, sofisticata si sigura pe forta ei de seductie, pasionala si luptatoare inversunata pentru valorile in care crede.

O feminitate sublimata, dar nu absurda si nu desueta, ultima colectie Irina Marinescu La FEMME au BoRD d’une CRISE de NeRfs este un omagiu adus unui genial povestitor al eternului feminin – Almodovar. Creatoarea ne conduce in universul feminin adorat de Almodovar, un feminin care isi croieste povestea vietii cu demnitate si pasiune, o femeie activa si moderna prin faptul ca nu se supune decat propriilor reguli.

Citeste si:  Cameron Diaz - zambetul face totul

foto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Irina Marinescu apeleaza la declaratii de forta in croiala, accesorii si machiaj pentru a aduce la lumina sursa de inspiratie. Cu o doza de cinism, ele se intrec in a transforma inteligenta intr-o virtute, chiar in detrimentul frumusetii afisate cu ostentatie. Nu e vorba de o femeie isterizata, ci de o referinta la forta emotiilor si slabiciunilor unei femei care sfarseste prin a nu se mai infrange si prin a se accepta.

Colectia prezinta croiuri riguroase, linii abrupte, decupaje indraznete si volume aparent simple, dar studiate cu atentie, non-culori si detalii care diferentiaza, descoperind atat cat trebuie ca sa trezeasca interesul masculin.

Citeste si:  Tendintele acestui sezon

foto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

„Ma inspira aproape orice. Oamenii, tipologiile lor, imaginile pe care uneori le vad in treacat pe ziduri, un sunet sau o miscare, in functie de ceea ce imi capteaza atentia. Uneori, reusesc sa fac din haine o refulare a unor lucruri pe care le am ascunse in mintea mea, alteori reusesc sa transmit un mesaj cu ajutorul unor haine, mesaj pe care daca l-as rosti in cuvinte ar crea controverse,” marturiseste creatoarea.

Personajele creionate de Almodovar in filmul sau Mujeres al borde de un ataque de nervios ajung pe podiumul de moda prin coafurile stil „abia m-am trezit” si de rujul rosu usor sters, aflate in contrast cu conformismul publicitatii de moda si al „papusilor” – vii, dar lipsite de suflul adevaratei vieti.
Incaltamintea colectiei este semnata de Mihaela Glavan.

Citeste si:  Esente fashion pentru sezonul rece

foto

Despre Irina Marinescu

Irina Marinescu este o tanara creatoare de moda din Romania care a absolvit Universitatea de Arta Bucuresti – secÅ£ia Moda din cadrul Facultăţii de Arte Decorative si Design. In anul 2003, Irina a prezentat prima sa colectie in cadrul Premiilor Pantene, urmata de colectii precum „Tipologii”, „2 the 1 I LOVE”, “Smart Idiots” si „Mamagamma”. Magazinul “Babaluna” din centrul capitalei este showroom-ul personal pentru colectiile cu semnatura proprie, dar si magazin vintage cu selectii sofisticate.

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.