Cizme de iarna sau cizme de zapada?

Cizmele de iarna nu sunt totuna cu cizmele de zapada. Ambele tipuri sunt destinate anotimpului friguros insa au anumite diferente vizibile. Desi atat cizmele de iarna cat si cele de zapada sunt create pentru a ne mentine picioarele calde, cizmele de zapada au unele detalii in plus fata de cele de iarna, atat ca functionalitate cat si ca design.

Cizmele de zapada nu sunt facute doar pentru a merge prin zapada, ci sunt concepute pentru a fi purtate si pe vreme ploioasa, pe umezeala. Multe modele de cizme de zapada au ca prim semn distinctiv izolatia, menita sa-ti tina picioarele incalzite chiar si pe cele mai aspre conditii de vreme.

Citeste si:  Profil de model - Silvia Giurca

Cizmele de zapada sunt mai grele ca cizmele de iarna si sunt create pentru oamenii care aleg sa-si petreaca o mare parte din timp in zapada, pe flescaraie sau intr-un mediu noroios pe timp de iarna. Pe de alta parte, cizmele de iarna sunt concepute doar pe ideea de caldura, sa tina de cald, in principiu. Unele cizme de iarna pot detine unele dintre avantajele pe care le gasesti la cizmele de zapada , dar in general ele sunt menite a fi purtate pe toata durata sezonului, chiar atunci cand nu a nins si este doar foarte frig. Desigur, cizmele de iarna se fabrica in functie de tendintele modei, fiind mult mai atractive din punct de vedere vizual. Insa daca ai de gand sa mergi mult prin zapada sau deopotriva, sa stai in zapada, te vei gandi de doua ori inainte sa achizitonezi o pereche de cizme si cel mai bine ar fi sa optezi pentru cizme special create pentru acest scop. Multi producatori de cizme furnizeaza informatii privind ratingul de temperatura, chiar inscriptionate pe cizma, specificand daca sunt sau nu potriviti pentru activitati in conditii grele de iarna.

Citeste si:  Cel mai bine si cel mai prost imbracate vedete la Globurile de Aur 2015

Cizmele de zapada trebuie sa se extinda cel putin deasupra tivului de la pantaloni si de preferinta, mai sus de glezna sa impiedice zapada sa ajunga in interiorul cizmei. De obicei sunt facute din piele sau nailon si ofera multe cusaturi etanse sau cu banda adeziva pentru o protectie suplimentara de umiditate. Unele cizme de zapada au caracteristicile unei „mansete” , un cordon de inchidere in partea de sus pentru a ajuta sa tina departe zapada si frigul. Talpa cizmei trebuie sa fie confectionata din material impermeabil 100%, cum ar fi cauciucul.

Citeste si:  Ce purtam in aceasta toamna

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.