Charlotte Gainsbourg – Gainsbourg meets Birkin

Miss Gainsbourg a fost binecuvantata dinainte de a fi nascuta, probabil ca ursitoarele nu s-au lasat pana nu i-au daruit cate ceva. Departe de mine sa spun ca ea este perfectiunea intruchipata sau ca a avut o viata usoara si frumoasa, insa calitatile ii depasesc cu mult defectele. Ajunge sa vezi un film cu Charlotte si vei sti la ce ma refer.

Charlotte aparea ca titlu de revista in Franta si Marea Britanie inainte de a se naste, doar pentru ca era fructul unei relatii celebre si nabadaioase, cea dintre Serge Gainsbourg , idol pop al Frantei, si Jane Birkin, Lolita british care a cucerit Parisul cu voce de femeie-copil si zambetul sincer cu strungareata. Charlotte este un mix reusit de calitati artistice mostenite de la parinti, pe care era evident ca le va folosi in cariera de actrita/cantareata. Cea mai frumoasa „trasatura” ii este vocea, cu accentul inimitabil englezesc, inflexiunile superbe dobandite in Franta. Insasi Charlotte afirma ca a mostenit din pacate defectele fizice ale parintilor, trasaturile taioase ale lui Serge Gainsbourg, nasul si gura care „pare facuta pentru a suporta un sir nesfarsit de tigarete” si silueta plata a mamei ei, alaturi de parul drept si fara stralucire.

Citeste si:  Saint Tropez!

Revin asupra vocii Charlottei Gainsbourg pentru ca este una impresionanta. Ultimul ei album, numit 5:55, este produs cu ajutorul „muzical” al lui Jarvis Cocker si a celor de la Air, si contine cateva piese care sunt demne de mostenirea Birkin-Gainsbourg. Un alt fapt demn de mentionat este ca monologul interpretat de ea in „The Cement Garden”, un film turnat la varsta de 22 de ani, este parte integranta si importanta a melodiei „What it feels like for a girl” a Madonnei.

Cu toate lamentarile Charlottei , este sigur ca a aflat din experienta partea buna la a avea toate aceste „blesteme” pe cap: faptul ca poate intruchipa o rara categorie de personaje in filme, si faptul ca va fi admirata pentru calmul eteric pe care il transmite din ochi si voce. Este o aparitie atipica pentru Franta, mai ales daca o comparam cu mama ei, Jane Birkin si cu sora ei Lou Doillon, care in prezent este model pentru colectia Milla Jovovich si Carmen Hawk. Scurt comment: se pare ca mai nou toate celebritatile care isi folosesc numele pentru a scoate o linie vestimentara pe gustul lor, isi folosesc si prietenele ca model; ex: Kate Moss si Irina Lazareanu model, Milla Jovovich si Lou Doillon model, Chloe Sevigny la Opening Ceremony si Chloe &friends ca modele.

Citeste si:  Invata sa devii populara

Charlotte Gainsbourg (mai nou d-na Yvan Attal , actor spaniol devenit parizian, cu care are doi copii) este o aparitie fragila, putin atragatoare fizic in sensul dat de frumusetile voluptuoase care ne guverneaza alegerile vestimentare. Ea este opusul unei Brigitte Bardot, cu un stil de a se purta si prezenta mai degraba britanic, conservator si liniar. Garderoba ei pare a fi construita bipolar in alb si negru, si multe variatiuni ale acestora. Charlotte este stylish, stilul curge in venele tuturor din acea familie, insa prefera sa nu recurga la tertipurile tipic frantuzoaicelor, un accesoriu mic acolo, o pata de culoare aici. Combinatiile de alb si negru sunt cele mai des intalnite in cazul ei, mai ales atunci cand vine vorba de evenimente importante. Atunci cand o mama a doi copii poarta in mijlocul Parisului jeansi cu o camasa kaki si cizme moccasin, cel mai probabil este turista, si mai ales dezaprobata de cei din jur.

Citeste si:  Colectia speciala de Craciun de la ECCO, Holiday Collection

Charlotte reuseste si astfel de combinatii casual, poate putin a la tocilar european, cu sarm si charisma native. Chiar daca in viitorul apropiat nu o sa va doriti poseta creata pentru ea de Gerard Darel, dupa exemplul casei Hermes cu faimoasa Birkin, Charlotte Gainsbourg este insa mai talentata decat va fi vreodata Jane Birkin ca actrita sau cantareata, si simpla ridicare a stachetei este de ajuns pentru a o numi icon.

Photo credit: WireImage.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.