Cele mai scumpe rochii de mireasa din lume

Desi au trecut peste 30 de ani de la cea mai maiestuoasa nunta din istorie (incheiata dezastruos, este adevarat), rochia de mireasa purtata de Diana la nunta din 1981 cu mostenitorul coroanei britanice ramane printre cele mai scumpe din istorie.
In continuare, un top cinci al celor mai exorbitante rochii de mireasa din toate timpurile. Din pacate, clasamentul este realizat mai degraba „la ochi”, decat dupa pretul propriu-zis, pentru ca nimeni nu a reusit sa afle vreodata cat costau unele dintre aceste bijuterii ambulante. Cu alte cuvinte, ordinea este relativ aleatoare:

– In 2005, Melania Knauss se casatorea cu miliardarul Donald Trump intr-o rochie marca John Galliano cu o trena de 4 metri, realizata din 90 de metri de satin-ducesa (un material elegant, greu, luxuriant, fabricat din fire de matase) si ornata cu 1.500 de perle si cristale. Greutatea finala a acestei rochii de mireasa? Nu mai putin de 23 de kilograme.

Citeste si:  Genti autentice

– La nunta cu printul Rainer de Monaco, din 1956, Grace Kelly a purtat o rochie de nunta creata din 90 de metri de voal si 22 metri de tafta, accesorizata cu o dantela veche de peste un secol. Este considerata, pana astazi, cea mai frumoasa rochie de mireasa din istorie.

– Frumoasa a fost si creatia designerului Renee Strausse (in parteneriat cu casa de bijuterii Martin Katz) din 2006, insa nu pentru asta a ramas recunoscuta, ci pentru pretul incredibil de 12 milioane de dolari. Practic, rochia este facuta din diamante, acestea acoperind o suprafata mai mare decat materialul pe care sunt incrustate.

Citeste si:  Sunt domnisoara de onoare. In ce ma imbrac?

– Creatoarea japoneza de rochii de nunta (da, exista si asemenea nise!) Yumi Katsura a devenit celebra printr-o creatie legendara, care nu si-a gasit, pana acum, cumparatoarea – din cauza valorii exorbitante de opt milioane de dolari. Pe rochia de satin au fost incrustate o mie de perle, un diamant verde de 8,8 carate, unul alb, de 5 carate, si un zari – broderie traditionala pakistaneza realizata din fire de aur si argint.

Citeste si:  Cele mai scumpe genti din lume

– Totusi, tragand linia, deasupra tuturor acestor rochii de mireasa ramane cea purtata de Lady Di la nunta cu „chipesul” Charles. Ingredientele acestui succes? 10.000 de perle si paiete, straturi peste straturi de satin, o trena de 8 metri, si, deloc in ultimul rand, diamante in valoare de 12 milioane de dolari. Este adevarat, modelul nu mai este tocmai de actualitate (vezi pernutele de la umeri), insa valoarea si stilul sale raman unice.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.