Cele mai interesante locuri de shopping din lume

Unele socheaza prin dimensiuni, altele prin atractiile inventate pentru atragerea clientilor, altele pur si simplu prin exclusivism. Va prezentam in continuare cele mai iesite din comun cinci mall-uri din lume.

5. New South China Mall din regiunea Dongguan, China. Cu o suprafata inchiriabila de pste 600.000 de metri patrati, cel mai mare mall din lume ofera loc pentru 1.500 de magazine. Este impartit in culoare tematice, regasindu-se aici Amsterdamul, Parisul (cu tot cu o replica a Arcului de Triumf), Roma, Venetia (cu o replica a pietei San Marco), Egiptul, California si Caraibele. Si totusi, nimeni nu mai face shopping aici de ani buni, mall-ul nereusind de ani buni sa atinga un grad de ocupare de peste 5%.

Citeste si:  Accesorii fashion pentru o toamna glam

foto

4. Wynn Esplanade, Macao
Se lupta, probabil, pentru titlul de cel mai mic shopping shopping center din lume, avand doar 40 de magazine. Este, insa, cu siguranta, cel mai exclusivist mall de pe glob, mustind de miniconstructii de aur, diamante si plus (face, de altfel, parte dintr-un complex de lux realizat in jurul hotelului Wynn si a cazinoului acestuia). Bogatasii se pot delecta aici cu branduri precum Ferrari, Chanel, Rolex, Armani, Fendi, Hermes, Versace sau Vertu, toate la preturi mult mai mari decat in alte parti ale lumii.

Citeste si:  Ghid de buna purtare – camasa

foto

3. West Edmonton Mall, Alberta, Canada
Cel mai mare mall din America de Nord cuprinde, pe langa o arie de shopping de peste 800 de magazine, un waterpark imens, un parc de distractii, un poligon de tragere, trei posturi de radio, o bazin plin cu lei de mare, o biserica, etc etc.

foto

2. SM Mall, Manila, Filipine
Cel de-al patrulea cel mai mare shopping center al lumii, SM are 400.000 mp, pe care se regasesc unul dintre cele mai impresionante cinematografe de pe glob, cel mai mare patinoar din Asia de Sud-Est, un planetariu, un centru de robotia Lego si o arena de concerte in aer liber. Circulatia in interioril mall-ului se face cu un mini-tramvai.

Citeste si:  My lovely dress by L'Armoire (VIDEO)

foto

1. Mall-ul Dubai, Emiratele Arabe Unite
Asa cum era de asteptat, primul loc revine celui mai luxos stat de pe pamant, Dubai-ul. Mall-ul face parte din complexul Burj, care cuprinde si cea mai inalta cladire din lume. Veti gasi aici un patinoar olimpic, un multiplex cu 22 de sali de cinematograf, 70 de magazine de haute couture, un parc tematic Sega, copii ale unor strazi celebre etc.

foto


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.