fbpx

Autenticul s-a lansat sub un nou nume: Iutta. Dor de romanesc

Vineri, 26 aprilie, ora 19:00, motivul pentru care toti iubitorii de romanesc s-au reunit in cadrul nou9 a fost evenimentul de lansare a primei colectii de genti Iutta – „Spirit Eflorescent”.

Cu aceasta ocazie, peste 200 de persoane au raspuns invitatiei de a admira noile genti de inspiratie pur autentica, petrecand o seara placuta intr-un cadru ce amintea de un atelier traditional, cu masina de cusut si ustensile specifice.

foto

Colectia dedicata publicului feminin cu dor de valori si motive specifice romanesti ofera 20 de genti din piele naturala, lucrate manual si reunite intr-o serie de produse unicat. Pe langa broderiile care amintesc de inspiratia folclorica, echilibru si forme geometrice armonioase, punctul principal de atractie l-au reprezentat gentile din lemn, sculptate minutios conform stilului bizantin.

„Am decis ca lansarea brandului Iutta sa coincida cu inaugurarea primei colectii „Spirit Eflorescent” din simplul motiv ca aceasta sintetizeaza intreaga viziune a atelierului. Prin creatiile noastre dorim sa revalorificam specificul romanesc si sa oferim autenticului o reinterpretare actuala, care sa faciliteze accesul la valorile nationale.”, povesteste Nicoleta Chirica, designer Iutta.

foto

Spirit Eflorescent se evidentiaza prin forme fluide, ce-si regasesc originile in stilul pur romanesc, cladit pe credinte, obiceiuri si activitati spirituale naturale din cele mai vechi timpuri. Gentile propuse in aceasta prima colectie completeaza un stil vestimentar aparte, putand deveni cu usurinta centrul de interes al oricarei tinute. Culorile ce predomina sunt: french roast, titanium, praz, rosu corai, grej, caffe latte, negru, rosu mac, maro, bordo.

Citeste si:  TUDOR. PERSONAL TAILOR LANSEAZA COLECTIA LEGACY

Inspirat de sloganul Iutta: Dor de romanesc, in cadrul evenimentului a avut loc si proiectul fotografic Colectie de doruri. Pe fundalul unui decor realizat din iuta, invitatii au avut ocazia sa se fotografieze alaturi de cele mai mari doruri ale lor, rezultatele fiind unele inedite.

foto

Atmosfera specific romaneasca a fost reintregita de expozitia de tapiserii basse-lise realizate la razboiul de tesut de catre Raluca Alexandru, decorul de stuf, muzica de inspiratie folclorica, prajiturile de casa si vinul romanesc.
Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu nou9, spatiu neconventional pentru evenimente socio-culturale, centrat pe manifestari muzicale, artistice si educative.

Citeste si:  Rochii de vara

foto

Despre Iutta. Dor de romanesc.

Iutta este un atelier de creatie pentru care traditia si cultura pur romaneasca reprezinta o sursa de inspiratie continua. Cu dor de romanesc, se surprinde esenta folclorului prin prelucrarea produselor de marochinarie in forme de expresie actuale.

foto

Povestea Iutta se inspira din antichitate, de la o femeie pe nume Iudita, care a luptat prin frumusetea si intelepciunea sa impotriva abaterii poporului de la adevaratele valori. Apararea autencitatii a fost punctul de plecare pentru Iutta, care si-a propus sa reinvie spiritul romanesc.

foto

Axate pe functionalitate, inovatie si organicitate, colectiile Iutta sunt disponibile in editii limitate, prezinta taieturi inedite, materiale rafinate, de calitate superioara, ce reusesc prin simplitate sa aduca traditia in contemporaneitate.

foto

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.