Andreea Tincu & Sense la Kiev Fashion Week

Mesagerii modei romanesti pe alte meleaguri, Andreea Tincu in colaborare cu brandul Sense, si-au prezentat pe data de 12 martie, pentru a doua oara in cadrul evenimentului Kiev Fashion Week, noua colectie de toamna-iarna 2010/2011.

Dupa o colectie in care tinutele aveau aspectul unor sculpturi minimaliste inspirate din creatia lui Brancusi si din opera pictorului Vermeer in ceea ce priveste accesoriile, designerul Andreea Tincu isi muta aria de inspiratie in zona orientala, pe care o trateaza in aceeasi maniera personala abstracta. Astfel, noua colectie a avut drept model creatia designerului Paul Poiret, cel care a revolutionat moda inceputului de secol XX, fiind cunoscut prin faputul ca a eliberat trupul femeii de tinute incorsetate si a introdus stilul oriental in vestimentatie, precum si o serie de elemente Bauhaus si de croiala de tip kimono. Influenta orientala se intrevede prin prezenta unor maneci bufante sau modul de pliere in cazul croielii de tip lalea, ori in maniera cea mai evidenta, prin intermediul unor broderii ce reprezinta niste elefanti compusi sub forma de broderii realizate chiar de designer.

Citeste si:  MODEXPO, tine pasul cu moda!

Click aici pentru galerie foto.

Sursele de inspiratie sunt sugerate in mod discret printr-o serie de forme epurate, iar paleta cromatica este si aceasta destul de restransa si temperata: alb si negru presarate de tonuri de rozuri cenusii.

Feminitatea este redata prin forme ce urmeaza linia corpului, marcarea taliei cu benzi si dezvaluirea unui umar, elemente ce contrasteaza cu o serie de volume ample intalnite la nivelul manecilor. La realizarea acestor creatii, designerul a utilizat materiale pretioase precum: stofe fine, catifea, satin, triplu voal, matase naturala, chantung, jersey sau mohair.

Citeste si:  Feminitate cu aripi a la Iris Serban

Click aici pentru galerie foto.

In completarea tinutelor, Andreea Tincu se inspira in continuare din creatiile unor renumiti pictori, in cazul de fata fiind vorba de tabloul intitulat Doamna cu hermina, ce-i apartine lui Leonardo da Vinci.

Accesoriile de tip pantofi utilizate in cadrul prezentarii ce a avut loc la Kiev au fost create de designarul Mihaela Glavan special pentru aceasta colectie. Cu aceasta ocazie, evenimentul aparent nefericit in care un manechin si-a pierdut echilibrul pe podium, datorita marimii nu tocmai potrivite a pantofilor purtati, a avut in ciuda asteptarilor, un efect pozitiv asupra publicului si a presei.

Citeste si:  Ghid de buna purtare - pantalonul rosu

Click aici pentru galerie foto.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.