Adrian Oianu – „Povesti despre Ileana C”

Prezentata la sfarsitul anului 2010 in Sala Atlas a Teatrului National, noua colectie semnata Adrian Oianu a avut ca sursa de inspiratie frumusetea clasica, naturala, atat de specifica femeii romance. Designerul spune ca o rochie frumoasa, care ii face cinste unei femei, nu este aceea formata dintr-un corset decoltat, nici extrem de mulata sau transparenta oferind tot confortul vizual privitorilor.

O rochie ce pune o femeie in valoare este aceea ce lasa interlocutorul sa descopere pas cu pas femeia din spatele rochiei, aceasta piesa vestimentara potentand doar personalitatea femeii. „Rochiile mele sunt lejere, vin natural pe langa trup. Asta este autentic la ele – sunt legate de spatiul cultural in care traiesc,” spune creatorul.

Citeste si:  Colectia Vika Gorenco "Esente de paradis"

foto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Adrian Oianu este unul dintre putinii designeri romani apreciati cu adevarat peste hotare la fel ca pe scena de moda locala. El s-a decis pentru o cariera in moda si a studiat la prestigiosul Institut European de Design din Milano. In 1996, a devenit Art Director si Designer pentru marca de imbracaminte Damat & Tween, in Turcia.

Citeste si:  Cei mai excentrici pantofi cu toc

„Hainele nu trebuie alese dupa brand, ci dupa ce ti se potriveste tie ca personalitate. Nu trebuie sa te imbraci pentru ca vrei sa pari nu stiu cum. Mai degraba trebuie sa descoperi cum sa-ti conturezi personalitatea,” este de parere Adrian Oianu.

foto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Povesti despre Ileana C. e o colectie cu noi forme si siluete, impletiri de materiale si texturi. O colectie in care rochia ramane piesa de baza, dar care capata diferite forme, de la camasi petrecute si pana la sacouri oversized.

Citeste si:  Tipuri de pantofi

Colectia a avut in general linii drepte, simple, dar cu un croi modern si ingenios, punandu-se accentul pe solduri, umeri si talie. Fiecare tinuta in parte este o demonstratie de tehnica de executie, fiecare detaliu este gandit atent astfel incat sa serveasca perfect designul, iar materialele ies in evidenta prin textura deosebita, lucrata manual.

foto

Pentru mai multe fotografii, click aici.

Incaltamintea colectiei apartine, la fel cum a fost si in cazul ultimelor colectii, brandului Smiling Shoes.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.