fbpx

Idei pentru cadouri de Paste, de la Quelle

Odata cu Lasata Secului, cu inceperea Postului cel Mare, ar trebui sa trecem, fiecare dintre noi, printr-o etapa de primenire a trupului si sufletului, intru intampinarea celei mai importante sarbatori crestine, Pastele. Si, fireste, incepem sa ne gandim si la cadourile pentru cei apropiati, la pragatirea mesei festive din Dumnica Invierii. Important e sa ne programam totul din timp, pentru a evita aglomeratia si agitatia din ultima saptamana, cand magazinele nu mai au toata varietatea necesara de produse, ca sa avem de unde alege. Sau, o varianta si mai buna este sa cautam cadourile intr-un mod confortabil, stand in fotoliu, in fata calculatorului si navigand pe site-urile de e-commerce . Daca ma intrebati pe mine, aleg ofertele de la Quelle , cel mai important furnizor roman de servicii comerciale la domiciliu, al carui site este prietenos, complex, cu sfaturi utile si o arhitectura perfect adaptata filtrarilor succesive sau concomintente. Ideal pentru identificarea cadoului dorit, aplicand selectiile de “tema” (moda, casa, timp liber…), “destinatar” (femei, barbati, copii), pret, culoare, marca. Ideal pentru orice persoana care doreste sa cumpere, rapid, comod si cu minim de efort, lucruri de calitate. Cu atat mai mult cu cat este vorba de calitate germana.

Dar sa revin la cadourile de Paste si sa va amintesc semnificatia principalelor simboluri, care se regasesc in gestul oferirii darurilor pascale si in decorarea casei si mesei festive: mielul, iepurasul si, mai ales, ouale incondeiate, pasca si vinul.

Citeste si:  Incepe febra calatoriilor

Paştele a fost sărbătorit pentru prima oară in jurul anului 1400 inainte de Hristos, cand Moise a condus evreii cu ajutorul lui Dumnezeu către Ţara Făgăduinţei trecand prin Marea Roşie. In Vechiul Testament este descris felul in care Dumnezeu i-a indrumat pe evrei să pregătească sărbătoarea Paştilor in timpul lui Moise

Potrivit Vechiului Testament, pe vremea cand evreii erau asupriti de romani, Dumnezeu a trimis un inger cu misiunea de a intra in fiecare locuinta (inclusiv in palatul regal) si de a-i pedepsi pe soldati, al caror prim nascut era gasit mort a doua zi. Pentru ca acest lucru sa nu se intample si evreilor, profetul Moise le-a spus acestora sa unga de seara usile locuintelor cu sange de miel, pentru a marca locurile in care ingerul trimis de Dumnezeu nu trebuia sa intre. Iata de ce Iisus a fost numit „Mielul lui Dumnezeu”, deoarece sangele Sau a salvat oamenii de la moarte si i-a absolvit de pacate.

Spre deosebire de creÅŸtinism, in comunitatea ebraică, sărbătoarea PaÅŸtelui durează o săptămană. In acest timp, evreii obiÅŸnuiesc să mănance „azimă” sau pască, o paine făcută din făină ÅŸi apă, in amintirea celor 40 de zile cand au traversat deÅŸertul conduÅŸi de Moise. Atunci, cand li s-au terminat merdindele, ei au copt la soare, făină amestecată cu apă. Pasca a fost preluată apoi ÅŸi de religia creÅŸtină. La Cina cea de Taină, Isus ÅŸi apostolii au mancat, după ritualul evreiesc, miel ÅŸi pască. Pentru creÅŸtini, mielul, pasca ÅŸi vinul sunt simboluri cu semnificaÅ£ii precise: Mielul este Isus Hristos care iÅŸi acceptă destinul, iar pasca ÅŸi vinul reprezintă sacrificiul christic.

Citeste si:  Sa ne pregatim pentru sezonul cald, cu Quelle

Iepurasul, ca simbol pascal, se pare ca ar fi aparut in regiunile protestante ale Europei din secolul 16 dar a devenit popular abia trei secole mai tarziu. Legenda spune ca iepurele incondeia ouale si le ascundea. De fapt, crearea acestui nou simbol era o reactie de respingere a protestantilor fata de simbolurile pascale ale catolicilor.
Primele documente care atestă iepurele, ca simbol al Paştelui au apărut in Germania in secolul 16. Tot germanii au inceput să prepare iepuraşi dulci de Paşti din turtă şi apoi ciocolată, in secolul 19. Din obiceiurile de Paşte nu lipseşte, in multe dintre ţările lumii, coşul cu dulciuri, pe vremuri plin cu paine dulce şi branză, astăzi umplut cu ouă de ciocolată, jeleuri, jucării şi nelipsiţii iepuraşi. In Australia, iepuraşul care aduce ouăle este de fapt un mic mamifer local, pe cale de dispariţie, numit Bilby.

Citeste si:  Campionatul de fotbal, un trendsetter de marca

Pentru alte ţări, PaÅŸtele nu este decat o zi de sport ÅŸi contemplaÅ£ie. In Costa Rica, pană acum caÅ£iva ani, maÅŸinile nu aveau voie să circule nici joia ÅŸi nici in Vinerea Mare. Finlandezii asociază PaÅŸtele cu prepararea unui desert tradiÅ£ional – o plăcintă servită cu friÅŸcă ÅŸi zahăr. Suedezii au ÅŸi ei un meniu tradiÅ£ional de PaÅŸte, pe bază de miel ÅŸi iepure.

Cu toata aceasta diversitate culturala a traditiilor pascale, exista un numitor comun, acela al innoirii, in primul rand spirituale, dar si a trupului, mai exact a “ambalajului” sau, hainele. De aceea doamnelor, va invit sa alegeti, dintre variatele idei de cadouri de mai jos, camasi moderne pentru partenerii vostri si o tunica din cele multe oferite de Quelle; sunt vaporoase, feminine, in culori fermecatoare. Pentru casa, cateva ornamente, in cromatica traditionala a momentului: galben, alb, verde. Un cadou minunat pentru nostalgicii care au colectia de discuri pe suport vinil: Quelle aduce doua modele de pick-up, din care unul are inclus si CD player.

Un sfat de incheiere: daca alegeti Quelle, grabiti-va sa comandati cadourile, pentru ca dureaza 3 – 4 saptamani pana sosesc pachetele. In plus, exista si articole la care livrarea se face in 6, pana la 8 saptamani.

Pastele cu bine!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.