Yoga pentru incepatori

Yoga inseamna de fapt unirea mintii si trupului prin meditatie si miscare si este un mod minunat de a face exercitii fara a obosi corpul prea tare. Este o modalitate excelenta de a ramane in forma si de a tonifia musculatura si intari corpul. Oricine poate sa practice yoga, de la cei mai tineri la cei mai in varsta, incepatori sau avansati. Daca esti nou in yoga iata cativa pasi care sa te ajute sa incepi.
Cum sa incepi sa practici yoga
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti achizitionezi o paturica yoga, aceasta fiind buna pentru momentele in care stai in genunchi, jos sau intinsa. Paturica trebuie sa fie de o calitate foarte buna pentru a-ti proteja corpul de eventualele rani care pot aparea. Urmatorul pas este sa iti achizitionezi hainele corespunzatoare. Acestea nu trebuie sa fie nici prea largi, dar nici prea stramte. Cel mai bun material este bumbacul sau orice alt tip de material care lasa pielea sa respire. Lycra este de asemenea bun. Incearca diferite outfit-uri si vezi cum se potrivesc, cum iti vin, inainte de a lua decizia finala. Un incepator poate vrea sa inceapa acasa cu un CD inainte sa mearga la cursuri.
Cel mai indicat este sa nu se manance nimic cu doua – trei ore inainte de curs. Nu trebuie sa porti sosete. Cel mai bine este sa faci yoga dimineata atunci cand mintea este limpede, libera si deschisa. Ar fi bine sa practici yoga in fiecare zi sau cel putin o data, sau de doua ori pe saptamana. Daca esti la menstruatie, asteapta cateva zile. Daca esti insarcinata spune-i asta instructorului pentru ca exista anumite stiluri care nu sunt recomandate pentru femeile gravide. De asemenea, daca esti bolnava, instiinteaza-ti instructorul.
Un incepator ar trebui sa faca pozitiile care sunt confortabile si care nu sunt greu de facut. Practica este cea mai importanta.
Yoga ar trebui sa stimuleze si sa creasca energia de-a lungul sirei spinarii si ar trebui sa includa respiratia si meditatia.
Tipuri de Yoga cu care ar fi bine sa se inceapa:
– Kundaluni Yoga
– Hatha Yoga
– Lyengar Yoga
– Kaipalu Yoga

Citeste si:  Cum aleg o dieta de slabit eficienta?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.