fbpx

Un machiaj perfect

Prin aplicarea unui strat gros de fond de ten nu numai ca nu-ti vei ascunde micile imperfectiuni, dimpotriva, le soti si mai tare in evidenta. Pentru ca machiajul sa arate impecabil, pielea trebuie ingrijita si hidratata corect.

1. Curatarea pielii de stratul de celule moarte este esentiala pentru ca tenul tau sa arate neted, iar aplicarea fondului de ten sa fie uniforma, fara pete. Gomajul se face o data pe saptamana, cu un scrub de particule fine. Masajul trebuie sa fie efectuat cu miscari delicate, fara sa freci sau sa apesi.
2. Particulele de praf si resturile de machiaj de pe piele blocheaza porii si formeaza zone cu asperitati, peste care fondul de ten nu se poate aplica uniform. De aceea, fata se pateaza la aplicarea fondului de ten . Pentru a impiedica acest lucru, demachiaza-te si seara, si dimineata. Nu uita ca ultima discheta demachianta trebuie sa ramana curata.
3. Frigul usuca excesiv pielea. Pentru ca tenul uscat sa nu fie aspru, cu asperitati, foloseste o crema puternic hidratanta. Si tenul gras este afectat de temperatura scazuta de afara, asa ca, inainte de a aplica fondul de ten, foloseste o lotiune hidratanta pentru ten gras.
4. Mascarea imperfectiunilor. De cele mai multe ori, pentru tenul acneic, cu imperfectiuni, fondul de ten nu e suficient pentru a uniformiza pielea. Asa ca e mai bine sa folosesti mai intai un corector care sa neutralizeze petele create de cosuri sau petele din nastere. Pentre petele rosii foloseste un corector verde, iar pentru cele mov, unul galben.
5. Aplicarea fondului de ten. Se face dupa ce crema hidratanta a fost absorbita in pielea, adica dupa aproximativ 10 minute de la aplicare. Fondul de ten se aplica dinspre interiorul fetei spre exterior. Tamponand cu degetele, uniformizeaza linia ce uneste fata de radacinile firelor de par. Pentru a nu crea un efect de masca, aplica fondul de ten si pe gat, pierdut…

Citeste si:  6 secrete pentru o culoare care dureaza
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.