fbpx

Uleiul de cocos: cât este de sănătos și cum îl poți folosi în bucătărie

 

Uleiul de cocos este un ulei vegetal tot mai des folosit în alimentație. Astăzi îți explicăm cât de sănătos, de fapt, dar și cum îl poți folosi în bucătărie.

El conține cea mai mare concentrație de acizi grași, însă nu este nociv pentru sănătate. Asta deoarece mai conține și acid lauric, ce îi transformă rapid în energie pentru organism. Tocmai de aceea, specialiștii le recomandă chiar acest produs celor care fac sport sau vor să slăbească.

Cât este de sănătos uleiul de cocos?

Conform studiilor științifice, se pare că te ajută să îți crești nivelul colesterolului bun, fiind astfel protejat de apariția bolilor cardiovasculare. De asemenea, și cantitatea de calorii este mult mai mică decât în cazul altor grăsimi vegetale din comerț.

Antioxidanții naturali, vitaminele A, D, C, mineralele precum fier și calciu, toate aceste ingrediente transformă uleiul de cocos într-un aliat de nădejde pentru un sistem imunitar puternic. Reglează digestia și intensifică arderile metabolice. 

Are chiar și un efect anti-îmbătrânire, fiind extrem de des utilizat și în industria cosmetică tocmai din acest motiv. Îți protejează pielea, datorită proprietăților antifungice și te ajută să calmezi inflamația provocată de candida.

Cum îl poți folosi în bucătărie?

Citeste si:  Sonoelastografia - noutate in depistarea cancerului de san

Îl poți folosi la gătit fără să îți faci griji. Este extrem de rezistent la temperaturile înalte și nu are efecte nocive. Așadar, poate să înlocuiască oricând untul sau alte tipuri de ulei. Pus în ceai sau în cana cu lapte, dă o savoare deosebită. De asemenea, poate fi folosit și în salate, întins pe pâine, ori în preparate precum shake-uri și batoane proteice. 

Atenție, totuși! Acest aliment nu este recomandat pentru persoanele care suferă deja de boli cardiovasculare, de diabet sau femeilor însărcinate. Dacă ești în această situație, consultă întâi un medic.

 

Citeste si:  Indreptare permanenta par
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.