Tratarea pungilor de sub ochi

Te uiti in oglinda si le zaresti. Acele pungi negre urate de sub ochi. Te pot face sa pari obosita si mai batrana decat esti cu adevarat.
Ce cauzeaza acele pungi de sub ochi si cum scapi de ele?
Una dintre cele mai comune cauze ale pungilor de sub ochi este faptul ca nu dormim suficient de mult. In mod surprinzator, prea mult somn le poate de asemenea cauza.
Daca una dintre aceste cauze se regaseste si la tine, solutia consta in cresterea cantitatii de somn sau descresterea ei, in functie de fiecare caz in parte.
Pentru majoritatea oamenilor, cantitatea optima de somn se evalueaza undeva intre 6 si 8 ore. Ajustarea cantitatii de somn trebuie sa vina in intampinarea nevoilor tale.
Prea mult fier sau deficiente in vitamine sunt de asemenea o cauza comuna a pungilor negre de sub ochi.
Din moment ce diferiti oameni au deficiente in diferite vitamine si/ sau minerale, ar trebui sa consulti un medic pentru a determina ce suplimente si/ sau ce schimbari in dieta ar trebui facute pentru a rezolva problema. Testele de sange pot fi de asemenea in masura sa determine ce vitamine sau ce minerale ai nevoie sa suplimentezi.
Atunci cand ai o raceala, gripa sau orice alta boala, pungile de sub ochi se accentueaza si trec de la sine, odata cu boala.
Daca te odihnesti suficient de mult, lichidele si o dieta buna, evitarea zaharului rafinat si carbohidratilor te vor ajuta sa iti revii de la „boala”si sa scapi de acele „cercuri”neplacute.
Alergiile pot de asemena cauza pungi negre sub ochi. Lichidele si o dieta corespunzatoare, impreuna cu tratarea simptomelor alergiei te pot ajuta sa scapi de cearcane.
De asemenea, exista si anumite medicamente care creaza cearcane.

Citeste si:  Machiaj pentru nunta - buzele si obrajii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.