Tratarea buzelor uscate

In timp ce majoritatea oamenilor se gandesc ca buzele uscate sunt efectul frigului de afara, insa de fapt, acestea sunt cauzate de mai multe probleme. Majoritatea femeilor sunt dependente de balsamul de buze pe parcursul iernii. Este bine totusi sa folosim balsamul inainte de a iesi din casa, ca un strat protector.
Buzele uscate pot fi si rezultatul faptului ca le umezim prea mult. Exista mii de oameni care au obiceiul acesta. Acest lucru poate cauza iritarea pielii buzelor si din jurul buzelor.
Copiii sunt cei mai afectati de acest lucru pentru ca obiceiul acela de a-si musca buzele este mai frecvent la el. Cea mai buna modalitate in care sa contracarezi acest tip de obicei este sa te asiguri ca ai intotdeauna buzele hidratate. Prin urmare, nu mai simti nevoia sa iti umezesti tu singura buzele pe tot parcursul zilei. Intr-adevar, probabil ca vei petrece ceva timp dandu-ti cu creme si cu balsam de buze, insa numai asa poti evita acele buze uscate si senzatia aceea de usturime.
Gasirea unui tratament care sa functioneze pentru tine si pentru buzele tale uscate poate sa fie o provocare. Ce functioneaza pentru anumite persoane, poate sa nu functioneze la fel de bine si pentru altele, sau si pentru tine. In timp ce nu exista un ” leac” clar pentru buzele uscate, exista multe remedii pe care poti sa le incerci acasa. Pentru a-ti netezi buzele, aplica balsam de buze intr-un strat subtire. Multe persoane aleg sa foloseasca vaselina in loc sa incerce un tratament medicamentos.
Chiar daca buzele tale sunt vindecate si buzele tale nu mai sunt uscate si nici nu mai simti acea usturime, trebuie sa continui sa folosesti si sa aplici balsamul de buze pentru a le pastra hidratate. In acest fel vei evita sa se mai intample aceasta problema.
In cazul in care esti alergica la balsamul de buze sau suporti sa stai tot timpul sa il aplici, atunci ai putea sa iti pui un fular la gura atunci cand iesi afara, pentru ca aerul rece sa nu mai ajunga direct la buzele tale si sa ti la raneasca.

Citeste si:  Cum sa arati bine in costumul de baie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.