Sunt sanatoase sau nu dietele

Vrei un raspuns simplu si scurt? Toate dietele sunt nesanatoase. Orice dieta implica o anumita mentalitate, care asigura esecul, te incurajeaza sa ignori foamea si semnalele pe care organismul ti le transmite, si promoveaza o relatie negativa cu mancarea, pentru ca trebuie sa renunti la alimentele ” interzise”, si, deseori sa mananci alimente care nu iti plac. Acest lucru rezulta in mod inevitabil in renuntare, ceea ce inseamna deseori sentimente de vinovatie. Astfel, chiar daca aceasta idee suna radical, credem cu tarie ca nu exista nici o dieta buna.
Prin dieta intelegem o serie de masuri restrictive in ceea ce priveste alimentele consumate. O dieta este ceva pe care il urmezi toata viata atunci cand vrei sa iti schimbi corpul, si renunti odata ce ti-ai atins telul propus.
Ai observat vreodata ca atunci cand ai tii o dieta, tot ce vrei sa faci este sa mananci? Chiar si atunci cand nu esti ingrijorata in mod particular de acest lucru, din senin devii obsedata. Te gasesti preocupata cu ceea ce trebuie sa mananci la urmatoarea masa, fie ca este vorba de o gustare, de ceea ce ceilalti mananca, sau chiar ce iti permiti sa mananci maine.
Mintea si trupul nostru sunt legate in mod direct, si niciodata nu este mai evident acest lucru decat atunci cand tii o dieta.
Dupa cateva zile de restrictii, probabil ca devii mai deprimata si mai nervoasa. Desi acest lucru poate sa fie datorita schimbarilor in neurotransmitatori precum serotonina, poate aparea de asemenea si din cauza ca te privezi de lucruri care iti ofera placere si care nu sunt inlocuite de nimic altceva. Vei prefera din senin sa petreci mai mult timp singura – pentru ca este nevoie de prea multa energie sa interactionezi cu ceilalti – si mandria ta poate sa inceapa sa cada.
Anumiti oameni pot sa reziste mai mult decat altii, dar rezultatul este in final acelasi: adica 0. Mananci ceva ce teoretic nu trebuie, care face sa te simti ca ai dat- in bara, asa ca renunti la dieta si continui sa mananci mai departe.

Citeste si:  Indulcitorul minune. Natural si fara calorii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.