
Bucataria mediteraneana, una dintre cele mai sanatoase, saluta uleiul de masline, branza, pestele, fructele de mare, legumele si spune adio kilogramelor in plus. Faimoasa mancare mediteraneana va aduce pe masa o adevarata comoara de gusturi si savori. La loc de cinste stau retetele portugheze si spaniole bazate pe anumite condimente, peste, fruce de mare si legume. Nu uita: cheia succesului sta in cantitate!
Reteta traditionala din Spania:
Ingrediente: 10 rosii mari foarte bine coapte, 1 ardei gras, 1 castravete, 1 catel de usturoi, ulei de masline, otet, sare, crutoane. Mod de preparare: Ardeiul si castravetele se spala, se curata si se taie marunt. Intr-un castron, se mixeaza ingredientele, apoi, putin cate putin, se adauga apa, pana se obtine o pasta aproape lichida. Se toarna intr-un vas mare cu gheata. Se bea, de obicei la masa de pranz.