fbpx

Protejeaza-ti pielea pe timpul verii

Solutii pentru a-ti proteja pielea pe timpul verii : scapa de bubitele rosii

Te-ai intrebat vreodata ce e cu bubitele acelea rosii care apar pe tot corpul in timpul verii ? Te lamurim noi ce sunt si cum le poti trata.

In timpul verii, cand majoritatea hainelor noastre sunt mai scurte, fara maneci sau decoltate, vrem ca pielea noastra sa arate minunat. Din nefericire, expunerea aceasta scoate la iveala tot felul de bubite, carora nici nu le dam importanta atunci cand sunt acoperite – este vorba de acele bubite rosiatice care apar pe maini si pe picioare.

Citeste si:  Alimente din frigider care nu ingrasa

Aceste bube mici, asemanatoare cu cosurile, sunt numite keratosis pilaris. Sunt destul de des intalnite, atat la barbati cat si la femei. Keratosis pilaris sunt mostenite genetic. La majoritatea barbatilor si a femeilor, celulele pielii din folicula nu se indeparteaza suficient de repede, si noi celule incep sa apara peste. Acest strat de celule formeaza bubitele pe care le intalnesti pe piele. Keratosis seamana cu acneea, insa deoarece nu se formeaza datorita unei bacterii de pe piele sau excesului de sebum, este diferita de aceasta. Prin urmare, un tratament folosit de regula in cazul acneei nu va avea probabil efect si in cazul lui keratosis pilaris.

Pentru a trata keratosis pilaris e nevoie de o combinatie intre exfoliere si hidratare. Multi dermatologi recomanda folosirea unei lotiuni cu un grad ridicat de alpha-hidroxi acizi, precum acidul glicolic sau cel lactic. Acesti acizi dizolva celulele moarte ale pielii, astfel incat formarea unui strat in jurul fiecarei folicule si implicit a acestor bubite, este redusa. Asigura-te ca lotiunile tale pa baza de AHA au si ingredienti hidratanti ; acestia ajuta la catifelarea pielii, facand bubitele mai putin vizibile. Iata doua lotiuni pe care merita sa le incerci :AmLactin si Dermadoctor KP Duty.

Citeste si:  Ai grija de silueta ta de Sarbatori

Pentru a trata keratosis pilaris, trebuie sa eviti anumite lucruri. Nu exagera cu frecarea sau curatarea zonelor afectate ; chair daca exfolierea pare o idee buna, aceasta poate de fapt sa atace pielea, ranind-o usor. Deasemenea, rezista tentatiei de a stoarce aceste bubite sau de a le rupe, deoarece s-ar putea infecta sau ar putea ramane chiar cicatrice.

Daca tratamentele de sus nu par sa ajute, cere sfatul unui dermatolog. Acesta ti-ar putea recomanda o lotiune pe baza de AHA pentru a dizolva celulele moarte.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.