fbpx

Patru exercitii pentru incalzire

Pentru a va pune la adapost de accidente, respectiv o intindere sau chiar o rupere de muschi, trebuie sa efectuati un program de incalzire inainte de orice antrenament.

1. Pozitia initiala-picioarele departate la nivelul umerilor si mainile pe bazin. Se efctueaza rotatia trunchiului spre stanga o data cu ducerea bratului stang- intins cat si mai sus- inapoi. Privirea este orientata in sus. Revenire cu mana pe sold. Se repeta miscarea la dreapta, cu mana pe soldul stang. Sunt recomandate 20 de repetari alternative
2. Cu picioarele mult departate, se realizeaza extensia trunchiului cu bratele deasupra capului si apoi flexia runchiului in fata cu atingerea palmelor de varfurile picioarelor(in doi timpi). Sutn recomandate 10 repetari.
3. Din aceeasi pozitie, se efectueaza aplecarea trunchiului in fata cu ducerea bratului drept intins la piciorul stang si ridicarea concomitenta a bratului stang in sus, spre spate(in doi timpi). Sunt recomandate 10 repetari alternative.
4. Tinmand picioarele usor departate si mainile sprijinite pe bazin, se realizeaza rotirea trunchiului din bazin spre stanga, din pozitia aplecat in fata, se revine apoi la pozitia initiala, dupa care, tot din aplecat, se efectueaza rotirea spre dreapta. Sunt recomandate opt reptari alternative.

Citeste si:  Rimelul potrivit
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.