Parfumuri in functie de anotimp si ocazie

Alegerea parfumului poate sa fie un lucru complicat si confuz. Parfumul poate sa spuna multe despre cine esti – fie ca esti o fire romantica sau sufletul petrecerii. Anumite femei aleg un anumit parfum si il poarta in mod regulat, indiferent de ocazie sau de sezon. Alte femei prefera sa aibe mai multe sortimente in colectia lor de parfumuri si aleg un anumit parfum in functie de starea lor de spirit, de ocazie, etc. Nu exista reguli bune sau reguli rele in ceea ce priveste parfumurile, dar anumite parfumuri sunt mai potrivite ocaziilor particulare decat altele.
Un mod de a incepe procesul de alegere a noului parfum este sa iei in considerare anotimpul anului. Parfumurile reactioneaza cu mediul si se va comporta diferit in functie de perioada anului.
Parfumurile de vara
– In zilele calduroase ale verii, parfumul tau se va evapora rapid. Poti sa contracarezi acest lucru alegand o aroma usoara, si sa il aplici mai des. Vara este perfecta pentru aromele florale sau citrice. Stai departe de orice este prea greoi. Acele tipuri de parfumuri se potrivesc cel mai bine iarna.
Parfumuri de iarna
– Aerul rece al iernii va cauza ca parfumul sa reactioneze exact in maniera opusa – se va evapora mai incet. Iarna este momentul perfect pentru a alege o aroma bogata, plina. Va dura mai mult decat pe o zi de vara. Aromele calde, mai intime, precum tonurile picante sunt perfecte.
Parfumuri de primavara
– Primavara si toamna sunt sezoane tranzitive si parfumul tau ar trebui sa reflecte asta. Primavara suntem inconjurati de viata si parfumurile se pot alatura acestei sarbatori. Incearca sa alegi un parfum light floral sau cu aroma de citrice pentru a exprima bucuria acestui sezon.
Arome de toamna
– Toamna, viata incepe sa se aseze si serile lungi si frumoase sunt un moment de reflectare si relaxare. Acesta este momentul perfect in care sa incepi sa faci trecerea de la parfumul de vara la cel de iarna. Parfumurile spicy sunt perfecte. Poti sa cresti intensitatea parfumului pe masura ce vremea se raceste.
Potriveste parfumul cu ocazia
Poti de asemenea sa iti potrivesti parfumul cu ocazia. Indiferent ce faci, un parfum cu o aroma frumoasa, usoara poate sa dea o impresia frumoasa despre tine.
La birou
– Pentru birou, opteaza pentru o aroma light, dar sofisticata. Aromele florale si de fructe functioneaza bine, dar alege intensitati mai usoare. Multi oameni au sensibilitati mari si alergii la parfumuri si atunci cand esti intr-un birou, combinatia de prea multe parfumuri poate duce la ameteli sau dureri de cap.
Parfumuri de noapte
– Atunci cand trebuie sa iesi in oras sau la o intalnire speciala, parfumurile orientale sau cu esente de lemn adauga putin mister si seductie.
Parfumuri calmante
– Pentru acele momente in care vrei sa te relaxezi, levantica si vanilia aduc serenitate si liniste.
Nunti si onomastici
– Nuntile si alte ceremonii sunt ocazii perfecte pentru a purta parfumul tau floral preferat. Totusi, din nou, adu-ti aminte ca acolo vor fi multe femei prezente, toate purtand parfumuri diferite. Ia-o mai usor si aplica-l mai rar.
Parfumurile sunt un mod amuzant de a-ti exprima starea si de a te exprima pe tine insuti. Poti sa le porti pe cele preferate oricand doresti, dar ia in considerare aceste sfaturi, poti sa iti potrivesti parfumul cu anotimpul sau cu ocazia.

Citeste si:  Frumusetea secolului XXI

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.