
Cum pot modifica retetele pentru a tine sub control caloriile?
Poti face inlocuiri in retete facand mancarea mai sanatoasa fara a sacrifica gustul.Aici sunt cateva trucuri pentru substutii:
1. Cand o reteta are grasimi: margarina, unt, ulei; le poti inlocui cu ulei de masline,dar reduci cantitatea la jumatate, vei economisi 100 calorii pentru fiecare lingura cu grasimi eliminata;
2. pentru smantana, foloseste smantana fara grasimi sau iaurt dietetic(sau un amestec din cele doua);
3.pentru maioneza foloseste una fara grasimi;
4.pentru crema foloseste lapte degresat si va trebui sa micsorezi cantitatea de lapte, in functie de reteta;
5.daca esti ingrijorat de numarul de oua poti inlocui un ou cu 2 albusuri de ou;
6.pentru branza trebuie sa folosesti un tip de branza cu un continut scazut in grasimi.Daca vrei acelasi gust dar cu mai putine calorii poti folosi jumatate din cantitatea ceruta.
De ce ar trebui sa reduc din ‘caloriile goale’?
Pe cat posibil incearca sa eviti gustarile cu zahar procesat, sucurile si energizantele.Aceste mancaruri contin foarte multe calorii si, in acelasi timp, foarte putini nutrienti.De asemenea, aceste alimente ridica nivelul insulinei si a zaharului din sange , contribuind la probleme de santate si la ingrasare.
Sunt suplimentele necesare intr-o dieta sanatoasa?
Vitaminele joaca un rol important in prevenirea bolilor de inima, cancer si alte boli cronice.Este bine sa luam acesti nutrienti din mancarea pe care o consumam, dar cateodata este dificil.De acea, luare unor multivitamine zilnice poate avea sens pentru unii oameni.In general, ar trebui discutat despre luarea unor suplimente cu o persoana autorizata, care te poate sfatui in alegerea suplimetului perfect pentru nevoile tale.Chiar daca iei multivitamine regulat, mancatul echilibrat,dieta sanatoasa sunt importante pentru binele tau.
Cum pot sa fac pranzul copilului cat mai sanatos?
Trebuie sa faci pranzul bogat in vitamine si atragator pentru a face tinerele corpuri sa creasca si tinerele minti sa se concentreze.Parintii care sunt creativi si planuiesc inainte, asigurandu-se ca in pachetul copilului este o mancare sanatoasa, ofera o varietate de optiuni care ating nevoile copiilor.
1. formeaza un pachetel din fructe proaspete, legume,produse lactate, proteine si o un desert special pentru anumite ocazii.
2.fii pregatit, folosind duminica seara pentru a planui pentru restul saptamanii.
3.intraba-ti copilul despre ce mancaruri sanatoase prefera;
4.decide in care zi a saptamanii copilul isi poate cumpara pranzul de la scoala;
5.incurajeaza-l sa manance la ora pranzului, elevii care mananca o treime din mancarea necesara pentru o zi la pranz au mai multa enegie sa invete, sa se concentreza.Intreaba-ti copilul cat de mare e pauza pentru a sti cat sa impachetezi.