Marele mic-dejun

Aceasta dieta a fost creata de doctorul Daniela Jakubowicz, profesor la Universitatea Virginia Commonwealth si la Spitalul de Clinici Caracas din Venezuela. Ea le-a promis persoanelor care urmau sa tina aceasta dieta ca pot consuma alimente precum pizza sau ciocolata si tot vor slabi, atata timp cat aceste alimente vor fi consumate pana in ora 9.
Acest plan se bazeaza pe rezultatele unui studiu care a comparat eficienta dietei sarace in carbohidrati cu dieta care a includ un mic-dejun mare cu un consum moderat de carbohidrati. Desi persoanele care tineau dieta micului-dejun au consumat cu 155 de calorii mai mult pe zi, dupa opt luni membrii acestui grup au slabit mai mult de 21% din greutata lor totala in comparatie cu 4.5% pentru grupul cu dieta saraca in carbohidrati.
Legatura dintre mic-dejun si slabire a fost inteala de doctorul Jakubowicz care a dus acest concept mai departe specificand cantitatle si tipurile de proteine, carbohidrati si calorii care sa fie consumate pe parcursul intregii zile.
Jakubowicz explica cu corpul proceseasa alimentele in mod diferit in functie de timpul la care sunt consumate. Ea este de parere ca un mic-dejun consistent va spori metabolismul, va reduce apetitul in timpul zilei si va elimina poftele si senzatiile de foame, care nu te lasa sa slabesti, si, in cele din urma, va reduce riscul dezvoltarii diabetului si bolilor de inima.
Fiecare zi incepe cu un mic-dejun bogat care asigura aproximativ 600 de calorii si este bogat atat in proteine, cat si in carbohidrati. Pranzul si cina sunt sarace in carbohidrati si asigura mai putine calorii decat consuml total zilnic de 1 200.

Citeste si:  Cura de slabire cu mancare multa si variata: dieta cu proteine

Alimente recomandate

Pizza, curcan, branza, bacon, friptura, prajituri, paine, tort, ciocolata, bomboane, inghetata, fructe, legume.

Exercitii recomandate

Aceasta dieta ca oricare alta, necesita activitati zilnice intense.Nu trebuie sa treaca nici o zi fara miscare sau exercitii fizice.

Se pare ca aceasta dieta are avantajul major ca se poate consuma orice se doreste.

Citeste si:  Parfumurile iernii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.