Make-up de vacanta

Pentru ca tot va scriu din vacanta, de pe plaiuri britanice si spaniole, m-am gandit sa vorbim putin despre felul in care se machiaza si aranjeaza lumea pe aici.
Britanicele au un stil destul de simplu, invizibil as putea spune, in ceea ce priveste make-up-ul. Foarte rar vei vedea pe strada o femeie machiata foarte strident sau aranjata. Britanicele adora stilul natural, insa cred ca le-ar prinde bine si lor un strop de blush sau de lip-gloss.
Din ceea ce am putut observa atat in magazine, cat si in localuri sau pe strada, britanicele folosesc tus si mascara. Pentru ca unele dintre ele sunt foarte deschise la ten, blonde chiar, am observat ca nu folosesc culoarea neagra. Predomina nuantele de maro si albastru, in special cele care au ochii deschisi la culoare folosesc aceste doua nuante.
Nu sunt fanele fondului de ten sau al blushului si nici nu adora sa se rujeze. Sunt cat se poate de naturale si simpatice chiar, unele dintre ele.
Dupa cum spuneam si in articolele precedente, frumusetea este data si de caracter, nu doar de produsele de make-up pe care le folosim.
Trecand in partea cealalta, si anume in Spania, pot spune ca aici, femeile se aranjeaza foarte mult, mult prea mult chiar.
Machiajul lor este uneori extrem de tipator si abia daca le mai poti observa si alte trasaturi decat cele impuse de machiaj. Sunt fanele numarul 1 ale fondului de ten, blushului si rujurilor stridente: rosu, roz.
Pentru ele nu exista mai putin ca e mai dragut sau mai natural. De asemenea, poarta in par mai tot timpul flori de dimensiuni mari, pentru a arata ca au spirit si sange latin.
In ceea ce priveste make-ul, folosesc foarte mult tus negru si blush-uri inchise, avand in vedere ca spre deosebire de femeile britanice, ele sunt mai inchise la ten, merg la plaja si sunt tot timpul cochete.
Ca si in Romania, se poarta unghiile colorate, dar si clasicul french, foarte simplu si elegant. Fardul de pleoape este mereu deschis la culoare si cat se poate de sidefat, pentru a reflecta in lumina soarelui. Se poarta nuantele de auriu, bej si maroniu, la fel ca la noi in tara.

Citeste si:  Ceai de ghimbir - trei retete cu beneficii pentru sanatate
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.