fbpx

Intretinere unghii !

Ruperea si exfolierea unghiilor nu este doar ceva neatragator, dar si nesanatos. Imbunatatirea sanatatii unghiilor necesita atentie si ingrjire atat in exterior, dar si in interior. Respectand sfaturile urmatoare privind ingrijirea unghiilor puteti avea unghii frumoase si sanatoase.
Exista astazi pe piata o mare varietate de tratamente si intaritori de unghii si fiecare folosesc diferiti ingredienti pentru a intari suprafata unghiei si a o proteja de rupturi si exfolieri. Aceste tratamente au rolul de a penetra unghia cu suplimenti ca proteine si calciu pentru a o intari. Intaritorii cu pantenol pastreaza umiditatea unghiei pentru ca aceasta sa fie mai elastica si sa nu se rupa usor. Exista chiar unele tratamente cu teflon care creaza un strat protector la suprafata unghiei. Toate tratamentele pentru unghii prescriu un tratament zilnic, dar aveti grija sa aplicati doar un strat subtire in fiecare zi, deoarece in cantitati mari ar putea dauna unghiilor.
Folosirea zilnica a unei creme hidratante pentru maini si unghii este necesara. De asemenea cuticulele trebuiesc si ele ingrijite, folosind creme sau uleiuri pentru acestea.
Pilirea ocazionala a suprafetei unghiei cu o pila speciala (buffer) poate stimula crestea ei. Folositi doar partea fina a buffer-ului ca sa nu daunati unghiei.
Unii experti sustin ca daca bateti usor cu unghiile in masa cu regularitate stimulati circulatia sangelui si implicit cresterea mai rapida a unghiilor.
Manichiura regulata pastreaza unghiile si cuticulele in forma buna, dar trebuie sa aveti grija la urmatoarele lucruri: nu pastrati unghiile in forma nenaturala deoarece se pot rupe usor, nu taiati cuticulele prea adanc pentru a preveni infectiile, nu curatati oja decat cu solutii speciale pentru a nu dauna suprafetei unghiei, cateva zile pe luna lasati unghiile fara oja pentru ca acestea sa „respire”.

Citeste si:  Detoxifierea
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.