fbpx

Inamicul femeilor: ridurile

Vreti sa scapati de riduri cand anii se aduna? Vreti sa nu aveti pielea uscata sau deshidratata si puncte negre? Daca vreti, veti putea! Dar, pentru asta trebuie rabdare, perseverenta, competenta, iar principiile de baza, deloc neglijabile, trebuie sa fie curatarea, protejarea, tonificarea si hranirea pielii. Atunci, veti avea aerul acela de prospetime si stralucire care ii face pe ceilalti sa intoarca capul dupa voi, si, ceea ce ne dorim cu totii, o piele supla, dar ferma.

Tenul gras devine uscat in decursul anilor.Tipul de piele se poate determina foarte usor, acasa, folosind o foita de tigara sau o bucata de servetel, pe care o lipim de fata, apoi o privim in lumina. Daca se disting pete, inseamna ca pielea respectiva este grasa, indicandu-ne astfel ce tip de piele avem. Alta metoda consta in folosirea creionului dermatograf. Cu partea lui neascutita se traseaza cateva linii pe obraz. Dasca traseul e inroseste avem de-a face cu o piele sensibila. Daca apare o adancitura, pielea este uscata; inrosita deasupra liniei este o piele grasa. Pielea normala nu prezinta nicio reactie. Examinari mai complete pot fi facute in cabinetele cosmetice.
Ingrijirea pielii inseamna curatarea, tonificarea, hranirea si protejarea ei. Pielea are calitatea de a absorbi unele substante, speta lotiunile si cremele care i se aplica. Asta inseamna ca, daca pielea nu este curatata si intretinuta in mod corespunzator, impuritatile depuse pe suprafata ei pot fi absorbite din nou de catre corp, intoxicandu-l. Pielea are patru straturi suprapuse, care se inlocuiesc in permanenta. Suprafata-epiderma- se descuameaza, iar innoirea ei depinde de straturile inferioare. De aceea este important:
1.Sa nu frictionati cand cand faceti baie, pentru a elimina celulele moarte si a permite tesuturilor de dedesubt sa respire.
2.Sa nu abuzati de cosmetice si sa nu va aplicati un nou machiaj inainte de a-l fi indepartat cu grija pe cel de dinainte. Daca nu respectati aceste regului, veti avea porii infundati si o piele aspra, care nu respira.
Deci, in fiecare dimineata si seara trebuie sa ne demachiem, dimineata pentru a putea aplica fardul, seara pentru a ne curata de impuritatile depuse in timpul zilei si de machiaj. Demachierea este o conditie si pentru diferitele tratamente aplicate obrazului: masti cosmetice, masaje, bai de abur. Demachiantul se alege in functie de natura tenului.
Curatarea se face cu lapte sau cu o crema demachianta Numai in cazul tenului gras si numai daca se prieste, vom folosi apa si sapunul. Scopul este de a dizolva si inlatura resturile de fard, secretiile pielii, praful si fumul care se acumuleaza in timpul zilei pe obraz. Nu trebuie sa se faca economie la produsele demachiante. Ele se aplica pe fata de cate ori este nevoie, pana cand tamponul de vata cu care ne stergem ramane curat. In cazul tenurilor grase, se face si un gomaj, adica o curatare profunda a obrazului, prin care se elimina celulele moarte, excesul de sebuum, pentru ca pielea sa respire in voie. Puteti sa va faceti singure gomaj, cu unrodus preparat in casa dupa urmatoarea reteta: 20-30 de flori de tei se fierb in 500 ml apa, pana cand aceasta scade la jumatate. Se adauga 2-3 lingurite de malai cernut. Pasta astfel obtinuta se intinde pe obraz. Se freaca in special portiunile grase.

Citeste si:  Totul despre vergeturi
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.