Importanta somnului

De ce nu pot dormi? De ce sunt asa obosita? Daca esti si tu la fel ca mai mult de jumatate din adulti si nu poti dormi suficient de bine, inseamna ca ai o problema.
Toata lumea stie ca somnul este bun pentru frumusetea unei femei, dar este la fel de important si pentru buna-starea ei.
Ce se intampla atunci cand nu ne odihnim suficient de mult?
Foarte multe dintre noi vor sa doarma cat mai putin posibil. Exista atat de multe lucruri de facut incat somnul pare sa nu mai fie atat de importat. Totusi, somnul este esential pentru odihna si rejuvenare, aduce beneficii pentru mintea si corpul nostru in diferite moduri. Atunci cand nu obtii suficient somn, incep sa simti oboseala, sa ai probleme de concentrare, sa suferi de iritabilitate si sa dai randament mai putin.
Somnul este bun pentru starea noastra, memorie si concentrare
Ti s-a intamplat vreodata sa inveti o noapte intreaga pentru un examen final? Un somn bun, este important. Lipsa de somn te poate afecta.
Lipsa de somn scade sistemul imunitar, sistemul nervos si dezvoltarea
Sistemul imunitar. Nu pare corect. Exact atunci cand esti obosita dupa o zi stresanta de munca sau un proiect important, te pomenesti cu o raceala. Nu este nici un accident – somnul este esential pentru sistemul nostru imunitar. Fara somn adecvat, sistemul imunitar devine slabit, si corpul devine mai vulnerabil la infectii si boli.
Sistemul nervos. Somnul este de asemenea o perioada de odihna si repara neuronii. Neuronii sunt caile catre sistemul nostru nervos.

Citeste si:  Motivele luarii in greutate

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.