fbpx

Ghidul parfumurilor pentru femei

Parfumul este un amestec de ulei esential flagrant si de componente aromatice, fixativi si solventi, folositi pentru a da corpului un miros frumos. Face parte din tratamentul pentru frumusete, si va intensifica machiajul, parul si cel mai important, dispozitia cuiva. Acestea sunt doar cateva din avantajele folosirii parfumului.

Nu numai ca parfumurile iti dau un miros placut, dar atrag deasemenea si sexul opus. Este foarte important sa-ti alegi parfumul potrivit.

Parfumurile te elibereaza de stres, calmandu-ti nervii. Iti poate schimba dispozitia si te pot face sa te simti mai senzuala. Poate fi primul lucru remarcat la tine, si ultimul lucru amintit.

Parfumul iti completeaza imaginea. Ar trebui sa faca parte din rutina ta zilnica. Este ceva personal. Iti reflecta personalitatea. Se simte altfel pe fiecare tip de piele. Se poate simti placut la altii, dar asta nu inseamna ca va mirosi la fel si pe pielea ta. Atunci cand iti alegi un parfum, trebuie sa-l aplici pe incheietura mainii, iar apoi sa-l lasi sa se usuce in mod natural.

Diferite tipuri de parfum :

Parfumul

Cel mai puternic si mai concentrat in uleiuri aromatice. Contine o suta de ingrediente. Amestecul are de obicei un an vechime. Contine in jur de 20-50% component aromatic si dureaza pana la sase ore, sau mai mult.

Citeste si:  Recuperarea de dupa Sarbatori

Apa de colonie

Este ceva mai slaba si mai putin scumpa. Contine 10-30% componenti aromatici si dureaza intre 3-5 ore.

Apa de toaleta sau EDT

Aceasta dureaza pana la 2-4 ore. Contine 5-20% componenti aromatici.

Apa de colonie sau EDC

Este cea mai putin concentrata. Contine 2-3% componenti aromatici si dureaza pana la 2 ore.

Cateva dintre aromele cele mai cunoscute folosite in parfumuri :

Florile – cea mai mare sursa de aromatice. Include trandafiri, lavanda, iasomie, precum si unele flori de citrice sau ylang-ylang.

Fructe, citrice si mirodenii – fructe proaspete precum mere, capsune sau cirese. Acestea nu dau chiar aroma asteptata. Daca aceste parfumuri sunt in sticla, sunt sintetice. Grapefruit, portocale, lamai, lamaite si citrice, acestea sunt cele mai cunoscute fructe, a caror coaja ofera aromatice.

Mosk si pheromon – sursa animala, de la caprioara mosc, a fost acum inlocuita cu o substanta sintetica, din cauza pretului, precum si a numeroaselor consecinte de ordin etic.

Aromele clasice de copaci – cele mai des intalnite sunt cele de lemn de santal, lemn de trandafir, mesteacan, cedru si pin.

Citeste si:  Topul pastilelor pentru slabit

Arome orientale

Sfaturi in legatura cu parfumurile :

1. Atunci cand cumperi un parfum. Aplica-l mai intai pe incheietura mainii. Astfel poti simti cum miroase direct de pe mana ta, ci nu din sticla. Lasa-l sa se usuce in mod natural. Lasa caldura corpului tau sa se intre in contact cu parfumul respectiv, iar apoi miroase. Nu incerca mai mult de trei parfumuri deodata. Vei micsora astfel capacitatea nasului tau de a face diferenta.

2. Atunci cand aplici un parfum. Evita sa il aplici aproape de ochi sau in zona de dupa urechi. Nu va persista in aceste zone, si nu va face decat sa-ti usuce pielea. Da-ti cu parfum pe incheieturile mainilor, in spatele gatului, si lasa-l sa se usuce in mod natural. Caldura corpului tau va intra in contact cu parfumul si va oferi o aroma minunata. Atunci cand folosesti apa de parfum, de colonie sau de toaleta. Poti sa pulverizezi sau sa tamponezi pe piele. Aceste arome sunt pentru intregul corp. Poti incerca sa pulverizezi in aer iar apoi sa treci pe sub, pentru a simti din cap pana-n picioare.

Citeste si:  Exercitii workout pentru birou

Orice fel de parfum ai folosi, nu abuza de el.

Nu-l aplica direct pe haine sau pe bijuterii. Acestea se pot pata sau decolora. Cel mai bine este sa te dai cu parfum inainte de a te imbraca.

Pentru ca parfumul sa dureze mai mult timp, poti folosi inainte mai multe produse cum ar fi sapun parfumat, gel sau ulei de baie, urmate apoi de crema sau lotiune de corp, precum si pudra de corp, pentru a fixa mai bine aroma. In timpul noptii foloseste mai degraba apa de parfum, decat apa de toaleta. Apa de parfum este mai patrunzatoare si dureaza mai mult. Astfel iti va face noaptea mai senzuala. Evita sa folosesti parfumuri puternice la serviciu sau la birou. Unele persoane sunt alergice la parfumuri tari, care le pot cauza dureri de cap si uneori chiar crize de astm.

3. Dupa ce achizitionezi parfumul. Pastreaza sticla bine inchisa, asezata vertical, altfel se poate evapora. Ar trebui tinut intr-un loc intunecat si racoros, departe de soare, de preferat intr-o cutie. Un astfel de loc ii va prelungi viata parfumului tau.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.