fbpx

Estetica ochiului

In ingrijirea ochilor, o atentie deosebita trebuie acordata pleoapelor care, din cauza clipirilor si miscarii globilor oculari, sunt cea mai vulnerabila zona a fetei. De aceea, curatarea, hidratarea si protejarea lor este necesara, daca vrem sa aratam bine. Altfel pot aparea:

-Cearcanele- o colorare a pleoapelor inferioare, ce tradeaza o stare de oboseala generala a organismului. Ele pot reprezenta insa si o predispozitie ereditara, sau pot fi indicele unei tulburari hepatice, renale sau ovariene.
Pentru atenuarea cearcanelor, recomandam urmatoarele tratamente:
-aplicarea pe ochi, timp de 10-20 de minute, a unor saculeti umpluti cu rozmarin, albastrele sau tei, care in prealabil au fost introdusi in apa clocotita si apoi raciti.
-o cura de vitamina C, administrata in mod natural, prin consumiul de cruditati(legume, fructe).
-pungile de sub ochi- semn de imbatranire prematura a pielii- sunt consecinta caderii si ofilirii pleoapelor inferioare. De obicei, in aceste pungi se acumuleaza frasime. Ele pot avea, de asemenea, o baza ereditara. Contra lor se pot incerca aplicari de comprese cu apa sarata( 25 g la 500 ml apa) sau cartofi cruzi rasi.
Ridurile din jurul ochilor, chiar daca sunt de expresie, deranjeaza. Aparitia lor este asociata cu imbatranirea pleoapelor superioare si slabirea tonusului pielii din aceasta zona. Se impune deci protejarea regiunii cu creme nutritive(recomandam creme de productie romaneasca, precum Gerovital, Elmiplant, Farmec
).
Pentru ingrijirea ochilor si in special a pleoapelor, produsele naturale sunt cele mai indicate:
-albatrele-vinetele(floarea paiului, iarba frigurilor), cu proprietati calmante si tonifiante.
Se prepara infuzii din o lingura de flori la 500 ml apa fiarta. Se aplica sub forma de comprese in cazul pleoapelor ridate, a ochilor obositi.
-musetel- se prepara o infuzie de 5 g la 100 ml apa. Se aplica tampoane in cazul ochilor iritati.
-tei-decoctul din flori de tei este indicat, in tratamentul cearcanelor, sub forma de comprese, mentinute pe ochi timp de 20 de minute.
-trandafir- infuzia de 5 g este, indicata pentru spalaturi oculare.
-vita-de-vie- infuzia de 5 g este folosita pentru ochii obositi.

Citeste si:  Idei unice tatuaje
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.