
A manca „bine” inseamna pentru multe persoane mai multe calorii decat le trebuie. Iar acesta este un stil de viata nesanatos. De cele mai multe ori, astfel de persoane nu se misca destul, mananca alimente concentrate caloric. E bine de stiut ca organismul are un mecanism de inertie-ponderostat- prin care incearca sa-si pastreze greutatea atunci cand mananci mai mult sau mai putin decat ar fi normal. Fara indoiala ca mai ales iarna, mancand mai mult din alimentele traditionale, se ajunge la disconfortul descris de tine. Acestea nu sunt neaparat toxice, ci greu digerabile. Remediul este simplu: daca nu-ti gasesti timp aproape zilnic sa faci macar o jumatate de ora de gimnastica, mers pe bicicleta, macar mergi pe jos. Dar nu uita nici de alimentatie, care trebuie sa fie mai bogata in cereale integrale, in legume, zarzavaturi, carne slaba si cu mai putine alimente foarte prelucrate termic, foarte condimentate si cu multi aditivi. Care, fireste, sunt greu digerabili. Iar primavara este cel mai propice moment sa te cureti de „greutatile” acestea.