fbpx

Dieta sanatoasa si usoara

O dieta sanatoasa nu inseamna o dieta care sa te faca nerealist de slaba, sau o dieta care sa te priveze de alimentele pe care le iubesti. O dieta sanatoasa inseamna sa te simti minunat, sa ai mai multa energie si sa fii cat mai sanatoasa cu putinta. Toate acestea pot fi atinse invatand cateva lucruri de baza si folosindu-le intr-o modalitate care functioneaza pentru tine.
O dieta sanatoasa incepe cu o lectie despre cum sa „mananci sanatos” – nu este doar ceea ce mananci, ci modul in care mananci. Alegerile alimentare pot reduce riscul imbolnavirii de boli precum cele de inima, cancer, si diabet. O dieta sanatoasa ajuta de asemenea in lupta impotriva depresiei. Mai mult decat atat, invatarea obiceiurilor unei diete sanatoase poate sa creasca nivelul energiei, sa iti ajute memoria si sa iti stabileasca starea. Poti sa extinzi gama de alimente sanatoase pe care le consumi si sa inveti cum sa planifici dinainte cum sa creezi si sa mentii o dieta sanatoasa, satisfacatoare.
Pentru a avea succes, gandeste-te la planificarea unei diete sanatoase ca un numar de pasi mici, si nu la un pas mare si drastic. Daca iti atingi rezultatele in mod gradat vei avea o dieta sanatoasa mai devreme decat iti imaginezi.
1. Simplifica
In loc sa fii preocupata in exces de numararea caloriilor sau masurarea portiilor, gandeste-te la dieta ta int ermeni de culoare, varietate si prospetime. Atunci iti va fi mult mai usor sa faci alegeri sanatoase. Concentreaza-te pe gasirea alimentelor pe care le iubesti si retetelor usoare care incorporeaza cateva ingrediente proaspete. Treptat, dieta ta va deveni mai sanatoasa si mai delicioasa.
2. Incepe incet si fa schimbari in obiceiurile tale alimentare de-a lungul timpului
Incearca sa iti transformi dieta intr-una mai sanatoasa in timp, si nu peste noapte. Acesta nu este un plan realist sau inteligent. Schimbarea tuturor alimentelor dintr-o ddata conduce in cele din urma la trisare sau la renuntare. Fa pasi mici, precum adaugarea unei salate dietei tale o data pe zi, sau treci de la unt la ulei de masline atunci cand gatesti. Schimbarile mici devin obicei, si poti continua sa adaugi mai multe alegeri sanatoase dietei tale.
3. Fiecare schimbare pe care o faci iti imbunatateste dieta
Nu trebuie sa fii perfecta si nu trebuie sa elimi complet alimentele care iti plac pentru a avea o dieta sanatoasa. Telurile pe termen lung sunt urmatoarele: sa te simti mai bine, sa ai mai multa energie si sa reduci riscul de a dezvolta cancer la san si alte boli.

Citeste si:  O silueta de invidiat
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.