Dieta grupei de sange

Majoritatea persoanelor au grupa de sange 0. Dieta de mai jos este o dieta saraca in carbohidrati, bogata in proteine, si saraca in produse lactate. Autorul acestei diete sugereaza alimentele specifice care trebuie sa fie evitate, precum avocado, nuci si portocale. Tipul 0 ar trebui sa faca de asemenea si foarte multe exercitii fizice.
Grupa de sange A ar trebui sa evite carnea rosie, sa manance foarte mult peste si legume, cu un consum scazut de lactate. Se recomanda exercitii usoare.
Grupa de sange B ar trebui sa evite carnea de pui si bacon-ul, sa mananace suficienta carne rosie si lactate, peste si fructe si leguminoase.
Grupa de sange AB combina dieta grupei de sange A si dieta grupei de sange B.

Citeste si:  Aplicare autobronzant

Este aceasta dieta pe bune?

Autorul pretinde ca aceste recomandari sunt bazate pe dovezi stiintifice, dar probabil ca este prea devreme sa pretindem asta. Metabolismul si/sau sensibilitatea la zahar sau insulina sunt probabil factorii cheie in stabilirea dietei – nu grupa de sange.Doi oameni pot avea metabolisme diferite si aceeasi grupa de sange. Unul poate sa fie sensibil la carbohidrati sau zahar, in timp ce altul poate sa aiba nevoie de o dieta bogata in carbohidrati.
Slabirea si alte imbunatatiri de sanatate pot aparea in timpul acestei diete – nu atat de mult din cauza combinatiilor alimentelor in functie de grupa de sange, ci datorita unei diete mai sanatoase. Autorul incurajeaza oamenii sa renunte la alimentele procesate. Un sfat bun de altfel, pentru toate persoanele, indiferent de grupa de sange.

Citeste si:  Tratamente pentru tenul uscat

Ca orice dieta, si aceasta are o lista destul de lunga de alimente interzise. Fiind atat de lunga este totusi dificil de urmat. In functie de grupa de sange se incurajeaza consumul de carne rosie sau peste, in timp ce cartofii, cerealele, painea si pastele nu sunt recomandate sub nici o forma. In mod interesant, anumite legume si fructe sunt de asemenea interzise.
Acestea fiind zise, nu ne mai ramane altceva de facut decat sa va incurajam sa aveti un stil de viata sanatos, indiferent daca va hotarati sa tineti aceasta dieta in functie de grupa voastra de sange sau nu.

Citeste si:  Tunsori cu par scurt

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.