fbpx

Dieta de 7 zile pe baza de lamaie

Dieta cu lamaie

Daca doriti sa dati cateva kg jos, va propunem dieta care are la baza lamaia. Nu o sa va hraniti doar cu lamaie , ci o sa o adaugati in diverse preparatee si o sa o consumati alaturi de alte alimente sanatoase.Faimosul pahar de suc de lamaie pe care-l beau vedetele de la Hollywood dimineata nu este un simplu moft. Dieta nu este una de infometare, ci mai degraba una sanatoasa.

Iata meniul recomandat pentru o saptamana daca doriti sa urmati aceasta dieta. Efectele nu se vor produce imediat, primele kg pierdute sa vad dupa prima saptamana dupa ce ati urmat aceasta dieta.

 Meniul zilei de Duminica

La trezire: 1 pahar de limonada.
Mic-dejun (30 de minute mai tarziu): salata de 5 fructe rosii (capsune, zmeura, mure, afine, cirese). Pot fi proaspete sau congelate. Adaugam un mar, un iaurt bio, un pumn de migdale crude nesarate.
Gustare: un pahar de limonada, o banana, o lingura de seminte de floarea-soarelui sau de dovleac.
Pranz: salata de linte sau fasole cu suc de lamaie si ulei de masline extravirgin.
Gustare: un pahar de limonada, cruditati (castravete, ridiche, telina) sau un pumn de fructe uscate nesarate.
Cina: peste la gratar cu zeama de lamaie si legume la aburi.
Cu doua ore inainte de culcare, mai bem un pahar de limonada calduta.

Reteta de limonada: 2 linguri de zeama de lamaie proaspat stoarsa, 300 de ml de apa plata, 2 linguri de sirop de artar bio, un praf de boia de Cayenne.

Limonada se bea pe tot parcursul zilei. Lamaia stimuleaza digestia, favorizeaza tranzitul si eliminarea kilogramelor. Apoi, taie foamea in mod naturale. Se bea intre mese, micsorand apetitul.

Meniul zilei de luni
La trezire: limonada cu apa calda.
Mic dejun: un bol de salata de fructe cu iaurt si 2 linguri de fulgi de ovaz, 300 ml de lapte bio sau lapte de soia.
Gustare: 8 migdale nesarate. 1 pahar de suc de fructe indoit cu apa.
Pranz: supa de legume, 2 felii de paine integrala, o felie de branza.
Gustare: 2 biscuiti de ovaz, cateva rosii cherry, o lingura de branzica de casa.
Cina: peste, pui sau tofu la gratar, asezonat cu suc de lamaie si ulei de masline, plus un catel de ustoroi, legume cu frunze verzi sotate la wok cu o lingurita de seminte de susan, o piersica sau o para.
Cu doua ore inainte de culcare, un pahar de limonada calduta.

Citeste si:  Aplicare autobronzant

Meniul zilei de marti
Meniul zilei de marti este dominat de vitamina C, care figureza printre nutrientii cei mai importanti pentru arderea grasimilor si pierderea de kg. O gasim mai ales in fructe si legume care, fiind hipocalorice, sunt cei mai buni aliati ai dietei.

La trezire: limonada cu apa calda.
Mic dejun: un ou poche, 2 felii de paine integrala cu o feliuta de unt si o rosie la gratar, un mar, 300 de ml de lapte bio sau lapte de soia.
Gustare: 2 caise proaspete sau uscate, cateva nuci sau fistic nesarat, limonada si un mar.
Pranz: 3 linguri de fasole alba, 3 linguri de naut, 3 linguri de fasole rosie, amestecate cu rosii si ardei verde, totul asezonat cu seama de lamaie, o chifla integrala, o salata de salata verde cu ceapa verde, un kiwi.
Gustare: un biscuit de ovaz, cu branza proaspata si capsune. In lipsa capsunelor, mango sau grapefruit.
Cina: ragout de legume (rosii, naut, spanac, cartofi, stafide, orez integral), o banana, 2 patratele de ciocolata neagra (85% cacao).

Meniul zilei de miercuri

Meniul zilei de miercuri se concentreaza asupra glicemiei. O glicemie prea ridicata favorizeaza stocarea zaharurilor consumate sub forma de grasimi. Asadar, nu va concentrati neaparat asupra caloriilor, ci uitati-va la indicele glicemic al alimentelor. Primul reflex trebuie sa fie sa va «stropiti» mancarea cu 1-2 linguri de zeama de lamaie. Lamaia, ca si otetul, favorizeaza difuzia progresiva a zaharului in sange. Pentru a va regla glicemia, consumati proteine vegetale si animale, ele vor intarzia absorbtia glucidelor si lipidelor. Favorizati consumul alimentelor bogate in fibre, cu index glicemic mic. Nu sariti peste micul dejun.

La trezire: limonada calduta.
Mic dejun: zmeura (congelata, daca nu aveti proaspata), capsune sau kiwi, 2 linguri de fulgi de ovaz amestecati in 300 de ml de lapte de soia, o nectarina sau un kaki.
Gustare: salata de fructe cu zeama de lamaie, 300 de ml de lapte bio sau lapte de soia.
Pranz: salata de fasole uscata calda, paine integrala cu un strop de unt sau de avocado, un iaurt natural.
Gustare: o lingura de seminte de floarea-soarelui, un ciorchine mic de struguri sau doua prune.
Cina: un file de somon cu zeama de lamaie, pregatit la cuptor, cu legume la aburi. O cupa de inghetata cu nuci.

Citeste si:  Lentile de contact

Meniul zilei de joi
Joi, consumam mai putine zaharuri. Stimuland secretia de insulina, zaharul creste apetitul pentru alimente calorice, favorizand stocarea grasimilor si suprasolicitand ficatul, ceea ce perturba sistemul digestiv. In caz de nevoie, nu sariti pe primele prajituri care va trec prin fata ochilor, ci cautati alimente cu index glicemic mic. Tot ce inseamna produs rafinat e de evitat. Fructele insotiti-le de un iaurt, de nuci sau migdale pentru a le scadea indicele. Evitati indulcitorii, preferati mierea de salcam sau zaharul de cocos.

La trezire: limonada cu apa calduta.
Mic dejun: milk shake cu banane (300 de ml de lapte bio sau lapte de soia, 1 iaurt natural, 2 banane mici nu foarte coapte, 1 lingura de stafide), 2 felii de paine integrala prajita cu putin unt.
Gustare: fructe uscate.
Pranz: 1 cartof fiert, 1 conserva mica de fasole, o salata mare cu branza rasa, o para sau o piersica.
Gustare: cateva felii de morcov sau castravete cu humus.
Cina: ardei umplut (cu orez basmati, 2 linguri de muguri de pin, ceapa verde tocata, rosii cherry, 60 de grama de feta) cu legume la aburi. Mar copt pudrat cu cacao si scortisoara.

Meniul zilei de vineri
Vinerea este ziua in care ne alegem cu atentie grasimile. Grasimile, da, sunt calorice (1g grasime=9 kcal). Dar sunt si indispensabile organismului. Cam 25 la suta din aportul energetic trebuie sa ne parvina din grasimi. Un regim prea sarac in grasimi da probleme cu pielea, dureri articulare si… ingrasare. Grasimile, atunci cand sunt bune, ajuta la slabire. Caci incetinesc trecerea glucidelor in sange. Grasimile bune sunt acizii grasi esentiali si acizii grasi mono-nesaturati (exceptie uleiul de cocos). Consumati peste gras de cel putin doua ori pe saptamana peste gras si o mica portie de fructe oleaginoase (nuci, migdale) si seminte (in, floarea-soarelui dovleac) la gustari.

La trezire: limonada calda.
Mic dejun: 1 ou tare si o rosie taiata rondele, o felie de paine de secara. O mana de zmeura, congelata sau proaspata.
Gustare: o mana de nuci sau de migdale, 300 de ml de lapte de soia.
Pranz: un sandwich de paine integrala cu somon afumat si castravete. Un iaurt.
Gustare: o piersica sau un kaki sau o para, o mana de stafide, o mana de seminte de floarea-soarelui.
Cina: paste cu ton , cu garnitura de legume la aburi, asezonate cu suc de lamaie.

Citeste si:  Alimente pe care trebuie sa le consumi daca vrei sa slabesti

Meniul zilei de sambata
Sambata e zi de cumparat alimente naturale, bio, alimente asupra carora s-a intervenit cat mai putin. Alimente care nu ascund zaharuri, sare, pesticide si alte substante artificiale care ingreuneaza digestia, suprasolicita ficatul si impiedica organismul sa arda grasimi.

La trezire: limonada calda.
Mic dejun: un bol de salata de fructe proaspete, un iaurt natural cu continut redus de grasimi si 2 linguri de fulgi de ovaz, 300 ml de lapte bio sau lapte de soia.
Gustare: o nectarina sau alt fruct de sezon, o mana de seminte de floarea-soarelui sau dovleac si de fructe oleaginoase.
Pranz: un avocado mic cu creveti, salata asezonata cu zeama de lamaie, ulei de masline si otet balsamic. Un mar.
Gustare: o felie de paine integrala prajita cu branza proaspata de oaie.
Cina: omleta din doua oua, ciuperci, 3 linguri de branza rasa si o lingurita de ulei. Legume la aburi. O banana mica, capsune si kiwi.

Meniul zilei de duminica
Este ziua in care suntem atenti la digestie. Digestia deficitara priveaza organismul de nutrienti indispensabili si favorizeaza acumularea de kilograme in plus. Primul obicei sanatos pe care il putem adopta pentru digestia noastra este sa ne obisnuim sa mestecam indelung mancarea pentru ca alimentele sa se imbibe de saliva. Digestia incepe in gura noastra. Apoi, mancam cu moderatie si la ore regulate, fara graba. Nu in fata calculatorului sau in timp ce purtam dispute. Desertul se ia dupa o pauza, iar miscarea regulata ajuta.

La trezire: limonada calda.
Mic dejun: cereale integrale cu fructe proaspete si seminte de in, lapte bio, un suc de mere, indoit cu apa.
Gustare: o lingura de guacamole cu morcovi, 300 de ml de lapte bio sau lapte de soia.
Pranz: pizza vegetariana (taiati in doua o painica de cereale, de 10 cm lungime. Pe cele doua jumatati puneti sos de rosii, ciuperci, ardei verde, o lingura de porumb si o bucata de mozarella taiata felii).
Gustare: salata de fructe cu seminte de floarea-soarelui.
Cina: risotto cu piept de pui, branza rasa, zeama de lamaie, supa de pui, sos de tomate. Salata de fructe rosii.

Asteptam sa ne spuneti rezultatele!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.