Deficiente nutritionale

Deficientele nutritionale apar atunci cand consumul de nutrienti ai unei persoane scade sub limita recomandata. Deficientele nutritionale pot duce la boli grave.
Copiii din lumea intreaga cu varste cuprinse intre 10 si 19 ani se confrunta cu serioase deficiente nutritionale. In jur de 1 milion de adolescenti din lumea intreaga sufera de o nutritie saraca care le afecteaza dezvoltarea si cresterea. Printre cele mai grave boli sunt anemia si osteoporoza. Anemia apare atunci cand organismul nu are suficiente celule rosii in organism pentru a transporta oxigenul din plamani catre celulele corpului. Cea mai comuna simptoma este anemia care este un sentiment constant de oboseala. O dieta sanatoasa a unei persoane trebuie sa contina cantitatile recomandate de fier si vitamina B pentru a preveni anemia.
Osteoporoza este o boala asimptomatica in care pierderea mineralelor poate cauza ca oasele corpului sa devina fragile. Asigura-te ca introduci in dieta ta cantitati recomandate de calciu si vitamina D pentru a reduce riscul dezvoltarii osteoporozei.
O dieta sanatoasa presupune:
– consum limitat de lapte de vaca
– consum limitat de faina
– consum limitat de zahar si aspartan
– consum limitat de sare
– consum sporti de lichide inainte de fiecare masa
– mestecarea alimentelor
– consumarea alimentelor cu indice glicemic scazut
– exercitii fizice
O dieta trebuie sa contina vitamina A, D, E, K, vitamina B1, B2, B5, B6, B12, vitamina H si acid folic.
Elementele minerale sunt esentiale pentru functionarea corecta a organismului uman care asigura cresterea si dezvoltarea corecta, reproducerea si sanatatea organismului pe toata perioada sa de viata. Ingredientele minerale se impart in doua mari categorii: macro-elemente si micro-elemente.
Macro-mineralele sau macro-elementele sunt:
– calciul
– magneziul
– fosforul
– potasiul
– sodiu
Micro-mineralele sau micro-elementele sunt:
– fierul
– zincul
– magneziul
– iodul
– fluorul
– seleniul
Prin urmare, tine cont de recomandarile nutritionistului atunci cand vrei sa tii o dieta, pentru ca este posibil sa ii faci mai mult rau organismului decat sa il ajuti.

Citeste si:  O piele luminoasa incepe cu... exfolierea! II

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.