De ce ne ingrasam

„Caloria”este unitatea de masura a energiei continute in mancare. Corpurile vii necesita un anumit numar de calorii in fiecare zi precum un combustibil.
Caloriile din mancare sunt arse de organismul nostru pentru a crea energia necesara pentru a merge mai departe. Caloriile in exces sunt depozitate in forma de rezerve de grasime. Caloriile depozitate in grasimi sunt arse si folosite atunci cand nu este mancare disponibila si corpul cauta surse alternative de „combustibil”.
Oamenii se ingrasa atunci cand mananca in mod constant mai multe calorii decat le cere organismul pentru a face fata cererile zilnice. Acele calorii in exces sunt depozitate in grasimi si sunt un raspuns evolutiv.
Astfel, pentru a nu lua in greutate trebuie sa avem mare grija la numarul de calorii pe care il consumam. Specialistii ne sfatuiesc sa nu depasim un numar de 2 000 de calorii pe zi, intrucat aceasta este suma de care organismul nostru are nevoie pentru a-si pastra vitalitatea pe intreg parcursul zilei. Trebuie sa stiti ca atunci cand organismul nu primeste caloriile necesare el resimte acest lucru si creaza starile de oboseala, somnolenta, apatie. De asemenea, acelasi lucru se intampla si cand el primeste prea multe calorii, mai multe decat el are nevoie. Incearca sa te limitezi si sa iti obisnuiesti organismul cu un anumit numar de calorii pentru a te simti in forma si pentru reusi sa te mentii la aceeasi greutate.
Pe langa faptul ca trebuie sa ai grija de numarul de calorii pe care il consumi zilnic, trebuie sa faci si miscare, exercitii fizice.

Citeste si:  Cele mai dramatice slabiri ale celebritatilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.