Cum sa ne protejam impotriva UV

Cum sa ne protejam pielea de razele nocive ale soarelui in aceasta vara, in asa fel incat sa ne si bronzam si sa nu facem insolatie sau alte complicatii cauzate de radiatiile solare?
Pamantul mama se pare ca nu mai este asa “sanatos” ca inainte. Stratul de ozon se subtiaza din ce in ce mai mult, permitand radiatiilor UV sa intre in atmosfera si sa creasca astfel riscul aparitiei cancerului de piele, daca nu ne luam masuri de precautie si protectie impotriva radiatiilor.
Este inevitabil sa nu te “prinda “ soarele, insa daca respecti cateva reguli si masuri de protectie, cu siguranta problemele nu-si vor face aparitia.
1.Ochelarii de soare
Pentru multi pot parea o fita, insa pentru cei care cunosc riscul expunerii irisului si a retinei la soare, acest lucru a devenit o obisnuinta, un lucru normal si foarte folositor.
Aisgura-te ca perechea de ochelari pe care o porti este polarizata si ca razele UV nu vor penetra prin ea. Chiar daca pentru o astfel de pereche de ochelari costurile sunt ceva mai ridicate, sanatatea ta va fi in afara oricarui pericol, iar tu vei putea merge pe strada fara a inchide ochii sau a lacrima.
2.Umbrela
Este un accesoriu pe care il poti folosi atat cand ploua afara, cat si cand este foarte cald, iar razele soarelui sunt foarte puternice.
Ca si in cazul ochelarilor, exista umbrele care te protejeaza impotriva radiatiilor UV si iti asigura un minim de confort atunci cand mergi prin arsita.
3.Hainele
Culoarea si materialul hainelor pe care le porti vara sunt foarte importante. Desigur, vara este indicat sa porti haine cat mai deschise la culoare, care sa nu atraga caldura, din materiale cat mai subtiri si usoare, care sa nu permita corpului sa transpire.
Ca si in cazul ochelarilor si a umbrelelor de soare, si hainele pot fi alese pe acelasi principiu: sunt haine special concepute pentru a respinge caldura si razele puternice. Acestea au scris pe eticheta UPF, care inseamna factor de protectie impotriva ultravioletelor.
Asa ca, in vara asta, inainte de a arunca hainele de pe tine si a de a te expune la soare, mai bine asigura-te ca ti-ai luat toate masurile de protectie inainte si ca pielea ta nu va avea de suferit.
Doar in felul acesta te vei putea bucura de vara, de soare, de bronz si de un tonus bun.

Citeste si:  Berea, sanatate si frumusete

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.