fbpx

Cum putem preveni caderea parului

Statisticile arata ca, astazi, un barbat din doi si o femeie din trei au probleme cu caderea parului.
Zi de zi,cand te piepteni si-ti vezi firele de par cazute, te intrebi cum poti stopa acest fenomen. Intrebarea repetata zilnic devine o angoasa si o sursa de stres continua. Asta fiindca bogatia, supletea si stralucirea parului este asociata cu frumusetea, iar caderea lui reprezinta un pericol pentru integritatea imaginii noastre. Cauzele, arata medicii, pot fi multiple: chimicalele din sampoane si din produsele pentru par, uscatul sub o casca prea calda, periatul brutal cu peria de nailon, coafuri traumatizante pentru par (coada de cal,coc prea strans in agrafe), poluarea atmosferica, alimentatia deficitara si dezechilibrata, agenti stresori cotidieni care provoaca trairi emotionale negative.
Ceea ce putem face pentru a atenua efectele civizilizatiei in care traim este sa ne hranim parul. S-a constatat ca anumite substante preintampina, stopeaza caderea parului sau chiar stimuleaza cresterea luI. Incercati:
-administrarea vitaminei E pe cale bucala
-o frectie pe pielea capului, cu uleiul de din doua capsule de vitamina E
-frectii cu ulei din germeni de grau
-frectii cu uleiuri vegetale(acestea contin acizi grasi, care hranesc glandele sebacee)
-frectii cu un amestec de circa 8 grame de ulei de dafin si 28 de grame de ulei de migdale pur( se pare ca acest tratament este valabil si pentru a scapa de matreata)
-consumul de sare iodata (insuficienta de iod din alimentatie poate favoriza uscaciunea pielii, caderea parului, fragilitatea unghiilor)
-evitarea decolorarii sau vopsirii parului prea des
-evitarea folosrii de peruci care axfisiaza parul
-taierea extremitatiii firelor de par in fiecare luna, pentru a indeparta partile afectate.

Citeste si:  Cele mai bine imbracate 10 femei ale anului 2009
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.