Bulimie

Bulimia, denumita de asemenea bulimia nervoasa, este o boala psihologica de alimentatie. Bulimia este caracterizata de episoadele de hranire abundenta urmate de metodele inapropiate de a controla greutate. Metodele inapropiate de controlare a greutatii includ vomitarea, consumul excesiv de laxative si diuretice, sau exercitiile compulsive. Forma exercitiilor si ingrijorariel de greutate sunt de asemenea caracteristici ale bulimiei. Pofta este un episod in care un individ mananca o mai multa cantitate de mancare decat majoritatea oamenilor intr-o situatie asemanatoare. Mancatul cu pofta nu este un raspuns la foamea intensa. Este un raspuns de cele mai multe ori la depresie, stres, sau probleme de incredere in propria persoana.
Bulimia a fost diagnosticata ca o problema de alimentatie la sfarsitul anilor 1980.
Oamenii cu bulimie pot arata perfect normal. Majoritatea dintre ei au o greutate normala, si unii pot fi supraponderali.
Este dificil sa determina daca o persoana sufera sau nu de bulimie. Acest lucru se intampla cand se mananca si se vomita apoi in secret. Indivizii care sufera de bulimie neaga de cele mai multe ori conditia lor.
Cei care sufera consuma cantitati mari de mancare.

Citeste si:  Cele mai gresite diete ale celebritatilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.