fbpx

Brunch-ul

Brunch-ul este o combinatie intre breakfast (mic-dejun) si lunch (pranz). Este gustarea dintre cele doua. Acest timp de masa se ia de obicei, intre 10:00 si 13:00. E solutia ideala cand vrei sa dormi mai mult, dupa o noapte nedormita sau daca esti in vacanta. Si mai ales daca nu ai chef de gatit. Aceasta masa trebuie sa iti aduca toti nutrientii importanti obtinuti, de obicei, dupa cele doua mese, adica suficient calciu si proteine. Ai nevoie de mese variate. Un brunch se compune in general din produse cerealiere: paine, cereale, biscuiti, briose, alimente proteice: jambon, oua, carne rece, peste, etc., fructe proaspete, salata, compot, suc; legume: rosii, ridichi, castravete, etc; bauturi, cafea, ceai, ciocolata, apa. Iata patru sugestii de brunch:
-Brunch estival se compune din: un produs de patiserie, piept de pui in aspic si rosii, omleta cu ierburi fine, bagheta si chifle graham, branza telemea sau alte tipuri de branzeturi, pepene, caise, nectarine. Bauturi:cafea, ceai, ciocolata, lapte rece sau cald.
-Brunch medeteraneean: sardine, somon, jambon crud, castraveti, ardei, rosii cherry, masline verzi si negre, branza proaspata de vaca sau de oaie, orez cu fructe, stafide, migdale, muguri de pin. Ca bauturi: cafea si ceai, lapte cald sau rece, suc de coacaze.
-Brunch nordic: paine de secara, icre cu marar. Paine cu cereale si branza topita sau jambon. Lapte batut cu zahar, fructe rosii, kiwi, compot de fructe, turta dulce, fursecuri uscate. Bauturi: ceai, infuzii de plante, apa, suc de coacaze.

Citeste si:  Necesitatile unei garderobe (partea I)
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.