Bronzarea pielii de culoare deschisa

Pentru a reduce cat maimult riscul aparitiei arsurilor, inainte de a pleca in vacanta, pregateste-ti pielea cu o crema, sau consuma din plin morcovi, rosii sau caise, alimente cu un continut ridicat de betacaroten, substanta care accelereaza bronzarea.
In primele zile, foloseste creme de protectie solara cu filtre foarte ridicate. Si de cum simti ca „te tine” pielea un pic, mai bine pune-ti ceva pe tine. Iar pentru a preveni inrosirea pielii si congestia capilarelor, ar fi bine sa-ti pulverizezi des pe corp apa minerala rece ca gheata sau apa termala.
Pielea de culoare deschisa are nevoie de o atentie sportia pentru ca, in general, este foarte sensibila. Inca din primele zile de espunere ar fi bine sa folosesti o crema solara hidratanta si hranitoare, speciala pentru fata, pentru a evita deshidratarea si ridarea ei.
Faleza a reprezentat mereu o mare atractie pentru a face plaja: nu e foarte aglomerata si e foarte aerisita. Atentie, totusi, pentru ca valurile vaporizeaza in aer mici picaturi care se aseaza pe piele si creeaza un efect care aplifica razele ultraviolete. Pentru a te proteja, ar fi bine sa-ti aplica crema solara la fiecare 30 de minute.
Vantul este un dusman declarat al pielii sensibile. Si asta pentru ca favorizeaza deshidratarea si predispune la iritatii. Care, la randul oor, maresc vulnerabilitatea pielii in fata razelor solare. Pentru a evita uscarea excesiva a pielii, ar fi indicat sa folosesti un produs solar dens si cremos, si nu unul uleios.
Norii filtreaza razele solare, dar, doar daca cerul este complet acoperit, are loc si o adevarata reducere a razelor UV. Cand nu este senin, protejeaza-te cu o crema cu un filtru mai scazut (de exemplu 20 in loc de 30).

Citeste si:  Machiaj pentru un aspect natural

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.