Bronzare piele de culoare inchisa

Daca ai pielea maslinie, pregateste-o inainte de plaja cu un scrub. Eliberata de stratul superficial de celule moarte, pielea atinge maximum de pigmentare in 6 zile, fata de 12, necesare in mod normal. Exfoliaza-ti pielea cu 24 de ore inainte de a te expune la soare, pentru a-i acorda pielii timpul necesar reconstruirii filmului protectiv.
Nu face acte de bravada: primele doua zile pot fi fatale si pentru cei care de obicei nu se „ard”. Pielea nu reactioneaza mereu la fle, de la un an la altul-se poate sensibiliza din cauza razelor uV. Prin urmare, alege o crema solara cu un filtru mediu care va stimula si melanina.
Pielea bogata in melanina are avantajul ca se irita rar. Totusi, din cauza filtrelor UV care penetreaza derma, imbatraneste exact ca cea mai delicata. Si risca sa se umple de pete maronii. Iata de ce, pentru fata indicat ar fi sa folosesti creme cu filtru mai mare de 10.
Tentatia este puternica: sa te intinzi aproape de mare si sa-i simti atingerea de aproape. Insa ar fi mai bine sa nu o faci, chiar daca nu exista riscul de a te „arde”. Pentru ca microparticule de sare aduse de vant, cand se aseaza pe piele, o usuca. Si dispare daca iti pulverizezi des pe corp o lotiune solara spray.
Aerul care-ti improspateaza pielea te pacaleste pentru ca nu te lasa sa-ti dai seama daca e mult prea cald. Si te face sa te expui mai mult la soare, riscand astfel sa-ti inroresti epiderma. Iata de ce, pentru a te proteja, vei avea nevoie de o crema de plaja cu un filtru mare si bogat in substante antiage.
Daca esti bronzata si cerul este total acoperit, nu vei mai avea nevoie de nicio crema de protectie. Daca, in schimb, cerul este partial noros, mai ales dupa o ploaie, este obligatoriu sa-ti protejezi pielea.

Citeste si:  Sampania nu are mai putine calorii decat vinul

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.