Chiar daca nu mai ninge si nu mai este chiar atat de frig afara, iarna inca nu si-a iesit din drepturi, lucru care nu ne permite sa ne apucam de activitati mai placute si mai utile, cum ar fi plimbarile in parc sau alergat.
De aceea ne vom canaliza atentia catre acele lucruri pe care le putem face acasa, dar mai ales pe dieta corespunzatoare vremii de afara.
Ceaiurile sunt o metoda foarte buna de a te incalzi, de a hidrata organismul, dar si de a scapa de cateva kilograme in plus.
Ceaiul rosu este un antioxidant excelent, iar efectele acestuia sunt mult mai puternice decat cele ale ceaiului verde.
Acest regim, bazat pe consumul de ceai rosu este benefic organismului nostru, insa nu trebuie urmat mai mult de 5 zile, deoarece acest regim presupune o cantitate mica de proteine si un nivel scazut de fier.
Bea in fiecare zi, patru cani de ceai rosu, timp de cinci zile: la mic dejun, pranz, unul in cursul zilei si unul la cina.
Mare atentie la alimentele pe care le consumi impreuna cu acest ceai: fructele, legumele, pastele, orezul, pestele si ouale sunt recomandate, in timp ce grasimile, carnea, lactatele, bananele si strugurii sunt total nerecomandate.
De ce este recomandat ceaiul rosu in dietele de slabire?
In primul rand, ceaiul rosu ne intareste sistemul imunitar, la fel ca orice alt ceai, insa el are si un rol depurativ, detoxifiant si diuretic asupra organismului nostru.
Ceaiul rosu are un efect antidepresiv si ne ajuta mai ales in zilele cand suntem foarte stresati sau prinsi cu munca si nu avem timp de noi.
Un alt beneficiu al ceaiului rosu este faptul ca el favorizeaza eliminarea grasimilor si ajuta la scaderea colesterolului.
Nu este o dieta stricta si grea, insa ea trebuie urmata conform recomandarilor de mai sus, daca vrem sa scapam de cel putin 3 kilograme in decursul a 5 zile.
Consuma o cana de ceai rosu la micul dejun, impreuna cu unul din alimentele permise: un ou fiert sau un fruct.
Pentru pranz, ceaiul rosu poate fi “acompaniat†de o portie de orez cu legume sau de paste simple, fara sos-uri sau grasimi.
La cina, ceaiul rosu poate fi consumat alaturi de peste facut la cuptor sau de legume preparate la gratar cu carne slaba, de pui.