Anorexia

Pentru oamenii cu anorexie, este adevarat ca nu sunt niciodata prea slabi. In ciuda faptului ca sunt in mod periculos mai slabi, persoanele anorexice vad o persoana grasa atunci cand se uita in oglinda. Ceea ce ei nu vad este un fizic ingrozitor si un rau emotional care duce la infometgare, asa ca ei continua dieta, si exercitiile in exces.
In timp ce oamenii cu anorexie neaga de cele mai multe ori ca au o problema, adevarul este ca anorexia este o problema de alimentatie serioasa, grava si chiar mortala. Din pacate, recuperarea este posibila, insa numai atunci cand boala este tratata din timp, si nu in ultima faza. In timp, tratamentul corespunzator si sprijinul familiei poate distruge efectele distructive ale anorexiei si recuperarea sanatatii si fericirii.
Oamenii care sufera de anorexie duc la extrema dorinta lor de a fi cat mai slabi.
Principalele „simptome”ale anorexiei:
1. Refuzul sustinerii unei greutati minime normale.
2. O frica intensa de ingrasare, in ciuda faptului ca sunt subponderali.
3. Privire distorsionata asupra propriului corp, sau negarea pericolelor pe care propria greutate le presupune.
Diferenta dintre dieta si anorexie
Problemele de alimentatie, incluzand anorexia, incep de cele mai multe ori cu o dieta normala. O persoana poate incepe sa tina dieta si sa faca exercitii pentru a se mentine in forma, dar pe masura ce kilogramele dispar, o dorinta de a pierde chiar mai multe kilograme trebuie stopata. Acest ciclu continua pana cand persoana se opreste pur si simplu din mancat.
Multi factori influenteaza progresia distructiva de la o alimentatie sanatoasa la anorexie. Pentru multe persoane care sufera de anorexie, infometarea este un mod de a detine controlul.

Citeste si:  Trenduri in machiaj in primavara 2010

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.