fbpx

Amenajeaza-ti propria ta sala de fitness

Daca v-ati hotarat sa schimbati destinatia uneia dintre camerele de acasa si s-o transformati intr-o minisala de forta, iata cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont in acest demers.
Spatiul din propia sala de gimnastica trebuie valorificat la maximum. Aparatele de forta nu ar trebui sa ocupe prea mult loc, deoarece sunt foarte multe exercitii fizice care pot fi efectuate fara ajutorul acestora, fiind nevoie cateodata doar de osaltea. In al doilea rand, aparatele nu trebuie sa fie cele mai scumpe.
Nimanui nu i-ar placea sa investeasca in jur de 3000 de lei pe aparatura de gimnastica pentru acasa, iar aceasta sa se transforme intr-un umeras pentru haine sau sa zaca plina de praf intr-un colt.

Citeste si:  Gustarea de la birou

Pentru a va dota „sala de fitness” corect, iata de ce aveti nevoie:
1.- Minge flexibila. Acest obiect poate fi folosit pentru exercitiile necesare intaririi tendoanelor si incheieturilor. Instabilitatea pe care o ofera nu poate fi egalata de o banca., iar exercitiile de balans pe minge previn accindentarile ulterioare, incheiuturile devenind mai rezistente.
2.- Haltere. Dintr-o sala de gimnastica nu trebuie saa lipseasca halterele. Acestea sunt potrivite pentru orice tip de exercitii, destinate oricarei parti a corpului, fie ca este vorba de fandari, ridicari deasupra capului, exercitii pentru bicepsi sau pectorali. Un set bun de haltere rezista o viata intreaga.
3.- Cilindri din spuma expandata. Acestia sunt potriviti pentru un masaj , la sfarsitul sesiunii de gimnastica. Va puteti intinde pe acesti cilindri, masand spatele sau pulpele.
O eventuala febra musculara poate fi evitata daca faceti stretching cu ajutorul acestor cilindri flexibili.
4.- Minitrambuline. Un disc de cauciuc cu aer poate tine locul unei trambuline. Exercitiile sunt distractive si seamana cu o joaca, iar prin rezultatele obtinute veti avea un echilibru mai bun si tonusul va fi imbunatatit.
5.- Corzi elastice din cauciuc. Seamana cu corzile de jucarie, insa acestea sunt elastice, avand in interior arcuri si sunt dotate cu niste manere rezistente.
Pot tine locul halterelor, insa au avantajul ca sunt flexibile. Varietatea exercitiilor care pot fi executate cu ajutorul acestor instrumente le face indispensabile pentru sala de gimnastica improvizata acasa.
6.- Inainte de a achizitiona echipamentul pentru sala de fitness de acasa, consultati-va cu un specialist, care va va recomanda aparatele si exercitiile potrivite corpului dumneavoastra, pentru a obtine rezultate optime.
7. Unul din avantajele unei astfel de camere transformate in sala de forta este acela ca oaveti la dispozitie permanent, insa trebuie sa va mobilizati singuri. Ascultati muzica in timp ce va antrenati, pentru ca va impune un ritm.

Citeste si:  Tipul de gloss potrivit
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.