fbpx

Ustensile de machiaj (partea a II-a)

Please select a featured image for your post

Daca pana acuma am invatat sa folosim cu atentie fiecare pensula necesara pentru ten si buze, acuma e timpul sa vorbim despre ustensilele si pensulele necesare ochiilor, care pot transforma un machiaj banal in ceva cu totul deosebit. In fiecare zi observam reclamele sau fotografiile unor reviste si ne intrebam daca machiajul nostru va arata vreodata la fel. Raspunsul este da,doar sa stiim sa folosim ustensilele necesare. Ustensile pentru ochi: Pensulele pentru ochi Pentru a o aplicare cat mai rapida si mai corecta a fardului de ochi se recomanda folosirea pensulelor speciale. Asadar pentru aplicarea fardului in zonele mai largi se va apela la pensulele cu perisorii taiati semicircular. Pensulele cu toti perisorii drepti si de aceeasi lungime se vor folosi pentru machiaje ce presupun tragerea de linii, precum conturul ochiilor cu fard compact, dar si pentru evidentarea sprancenelor. Cele cu taietura rotunda, fie plate sau bombate, in dimensiuni mici sunt ideale pentru aplicarea fardului de pleaope, ajutand si la estomparea culorilor tari.
Citeste si:  O dieta dupa care nu te mai ingrasi: Portfolio
Ustensilele pentru sprancene:
Din trusa de ustensile nu trebuie sa lipseasca nici un pieptene pentru gene si sprancene sau peria pentru aranjatul unor fire rebele. Peria ajuta la indepartarea unor urme de fard sau fond de ten, pregatind astfel terenul pentru urmatoarea etapa de machiaj. Daca ti mai la indemana, foloseste creioanele care sunt dispuse cu acel capacel cu periuta. Ustensilele pentru gene Daca mascara pe care o folosesti nu iti pune in valoare 100% genele si iti doresti ca ele sa fie mereu curbate, nu te poti lipsi de clestele de gene. Arcuieste de minune genele, fiind folosit inaintea de aplicarea mascarei.
Citeste si:  Piercing-ul - o podoaba periculoasa?
Ce trebuie aiba o pensula de machiaj? Nu vrem sa aruncam banii in stanga si in dreapta pentru pensule, de aceea trebuie sa fim siguri ca cele pe care le cumparam sunt cele mai bune. Dar cum stiim asta? Facand un simplu test:
1. Cand cumparam o pensula, cel mai indicat ar fi sa o incercam pe pielea de la incheietura mainii. Aceeasi senzatie o vom avea si cand o vom folosi pe obraz. Fiecare pensula din trusa noastra de ustensile trebuie sa fie moale si catifelata. Daca de la testarea pensulei pe incheietura mainii, observam ca aceasta ne inteapa sau ca e aspra vom stii ca nu e de calitate si ca nu are ce cauta la noi in trusa.
2. Observi deja ca ies firele din ea? Daca da, atunci poti sa o uiti. Nu doar ca nu isi merita banii, dar in timp te vei alege cu o perie cheala.
3. Daca vrem sa avem parte de un machiaj ca a unui profesionist, trebuie sa si investim in ustensile. Si pentru ca ustensilele fac machiajul sa existe, se recomanda folosirea unor pensule de calitate, profesioniste. O cheltuiala in plus, dar un rezultat pe masura.
Citeste si:  Sare de mare pentru frumusetea ta
Cum intretinem pensulele? Pensulele de pudra, fard de ochi si blush este recomandat sa fie spalate cam la doua saptamani cu apa calduta si sapun, iar apoi sa se lase la uscat pe un prosop. De acelasi tratament au nevoie si pensulele de buze, anticearcan sau periutele pentru gene si sprancene. Mare grija se acorda in schimb bureteilor pentru fondul de ten care se spala dupa fiecare folosire, tot cu apa calduta si sapun.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.