fbpx

Unghii si afectiuni

Pe langa functia estetica a unghiilor, un rol mult mai important al acestora este ca releva starea de sanatate a organismului. Atunci cand aveti grija de unghiile si mainile voastre, trebuie mai intai sa observati cu atentie daca aspectul si culoarea lor s-au modificat deoarece modificarile pot semnala existenta unei afectiuni mai mult sau mai putin grave.

In ciuda soliditatii sale aparente, unghia este, in realitate, destul de vulnerabila la mediul exterior, la fel si la functionarea interna a organismului. Agresiunile repetate, lipsa de ingrijire sau, dimpotriva, tratamentele prea numeroase, afecteaza unghia, marcand-o in mod vizibil. Oboseala, regimul alimentar deficitar, lipsit de un aport zilnic de proteine, vitamine si minerale, influenteaza, de asemenea, structura unghiei si, in consecinta, rezistenta acesteia. Desigur, la acestea se adauga posibilele reale maladii care au drept rezultat modificarea culorii unghiei sau producerea micro-leziunilor ce oglindesc o stare precara de sanatate a organismului.

Citeste si:  Unghii sanatoase sub unghii false

Agresiunile exterioare si unghiile
Apa si contactul direct cu produsele menajere si chiar cu unele formule cosmetice sunt principalele cauze ale problemelor unghiilor.

Unghii care se „sparg”

Desi pare greu de crezut, unghiile sunt foarte permeabile, la cufundarea in apa ele se umfla ca niste mici bureti pentru ca, atunci cand se usuca, toata apa inmagazinata in ele sa se evapore. Toate aceste hidratari si deshidratari succesive usuca unghiile si le fragilizeaza, astfel incat se pot rupe la cel mai mic soc. Pentru a va proteja unghiile, evitati pe cat de mult posibil contactul mainilor neprotejate cu apa. Desi incomoda, purtarea de manusi mai ales la spalatul vaselor si la alte treburi muncitoresti este indispensabila. Iar la sfarsitul zilei ca tratament pentru unghii, cufundati-le in bai de ulei de migdale dulci si germeni de grau care mentin hidratarea unghiilor.

Citeste si:  Machiaj si coafura in 15 minute

Unghii moi

Unghiile moi sunt un adevarat cosmar, dar suntem singure de vina pentru ca aceasta lipsa de vitalitate a unghiei reflecta o diminuare a tonusului intern, ce poate fi legata de un regim alimentar deficitar, lipsit de suficiente proteine.
Solutia pe termen scurt este folosirea unui intaritor pentru unghii care reda intr-o oarecare masura tonusul unghiilor. Dar folosit pe termen lung acelasi intaritor poate provoca sensibilizarea unghiilor si transformarea lor in unghii casante si dureroase din cauza continutului de formaldehide. Solutia pe termen lung este folosirea unui fortifiant sub forma de gel sau crema care contine toate vitaminele si aminoacizii de care unghia are nevoie pentru a se intari.

Citeste si:  Cum sa refacem un organism slabit

Unghii striate pe lungime

Aceste linii fine, verticale, sunt semnul de imbatranire al pielii. Din pacate, nu aveti cum sa stopati acest fenomen, dar il puteti atenua aplicand pe unghii o baza speciala anti-striuri inainte de a folosi lacul sau oja.

Pentru si mai multe sfaturi despre ingrijirea unghiilor si a mainilor venite direct de la cei mai buni tehnicieni de unghii, pentru cele mai bune produse de ingrijire, pentru cele mai fashion culori si extravagante picturi pe unghii va asteptam la NAILEXPO 2009, 5-7 decembrie, la Palatul Copiilor, Bucuresti.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.